StoryEditor

Kate Moss kupila londonski taxi

Piše PSD.
23. ožujka 2008. - 18:47

Britanski supermodel Kate Moss kupila je jedan od čuvenih londonskih crnih taksija za oko 45.000 eura, javio je u nedjelju The Mail on Sunday.

Često je snimana kako ispada iz jednoga od njih, a sada je zauzela mjesto za upravljačem, piše list. 

Prošloga tjedna Moss (34) opažena je na svom prvom poslu kako vozi prijatelje iz puba Paradis iz Kensal Greena u sjevernom Londonu u svoju kuću u St John's Woodu.

Jedna usputni promatrač je rekao: "Kate je bila tako uzbuđena - hihotala se kao dijete u slastičarni".  

No, ako se Kate nadala kako će izbjeći prometne gužve ili koristiti trake rezervirane za autobuse i taksije grdno se vara. Crni taksiji u vlasništvu privatnih osoba moraju poštovati ista prometna pravila kao i svi drugi i ne smiju koristiti autobusne trake te moraju plaćati nepopularni cestovni porez koji je uveo gradonačelnik Ken Livingston
 
Vrhunski model je posljednja u nizu slavnih koji posjeduju jedan od oko 20.000 londonskih taksija. Glumac akcijskih filmova a sada guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je 2003. kupio jedan  i prebacio ga u Kaliforniju.

Pokojni filmski redatelj Stanley Kubrick mogao se često vidjeti iza upravljača jednoga od njih u blizini svoga doma u Hertfordshireu dok je britanski glumac Stephen Fray navodno koristio svoj taksi kako bi i izbjegao plaćanje kazni za krivo parkiranje.

 

                                                                                                                                           (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 02:53