StoryEditor
Showbizkviz milijunaš

Irena iz Jastrebarskog odustala je na pitanju za 125 tisuća kuna zbog dromomanije. Jeste li čuli za taj pojam, znate li na što se odnosi?

Piše M.P.
21. siječnja 2021. - 22:59
HRT

U ovotjednu izdanju popularnoga game-showa šansu postati milijunašima dobilo je dvoje natjecatelja, Branimir i Irena. Irena je bila uspješnija od Branimira, otvorila je pitanje za 125.000 kuna na kojemu je odustala, dok je Branimir kviz napustio s 1000 kuna.

Irena Hrković iz Jastrebarskog džoker "zovi" upitala je tko nije imao sreće u filmu Riba zvana Wanda. Prvi je nastradao od dobermana, drugi od kombija, a treći od betonskog bloka. Je li riječ o koker španijelima, pomeranskim špicevima, jorkširskim terijerima ili francuskim buldozima?

- Koker španijeli bih ja rekao, izjavio je džoker.

Stoga je diplomirana inženjerka građevinarstva odlučila posegnuti i za onim "pola-pola". Bila je to dobra odluka jer se u suženu izboru ponuđenih odgovora nije našao i odgovor za koji bi se opredijelio zvani džoker. Naime, ostali su jorkširski terijeri i francuski buldozi, a natjecateljica je potom naumila pogađati odgovorivši jorkširski terijeri. U njenom je slučaju sreća pratila hrabre te je osvojila 16.000 kuna te stigla do pitanja za prelazak drugoga praga.

Na njemu je pak zamolila pomoć znalaca upitavši ih stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića.

image
HRT

Javila su se dvojica, a prihvaćanjem odgovora odabranoga Brune Roberta, na Trgu bana Jelačića, Irena je osvojila 32.000 kuna.

Znavši da muzej Metropolitan Museum of Art ima Institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti, stigla je i do pitanja za 125.000 kuna. A za taj je iznos trebala znati ili pogoditi na što se odnosi pojam dromomanija.

image
HRT

Zbog njoj nepoznata spomenuta termina naposljetku nije nimalo dvojila te je odustala i kući ponijela 64.000 kuna. Pogađanjem bi, ustvrdila je, rekla da se pojam odnosi na bolesnu potrebu za putovanjem (a ne za kupnjom, plesom ili pićem) i - pogodila bi.

Ireninu nastupu u kvizu prethodio je nastup Branimira Topića iz Hrvatskog Leskovca. Do pitanja za 16.000 kuna Branimir je iskoristio pomoć znalaca te džoker "pola-pola", a kako bi došao do točnoga odgovora na pitanje kojom državicom vlada istoimena dinastija zatražio je i džokera "zovi". 

Od ponuđenih država Lihtenštajn, Monako, Brunej i Katar džoker je istaknuo kako misli da je riječ o Bruneju, sa 60-ak posto ocijenivši sigurnost u izrečeno. Branimir je potom ipak pogađao ponudivši Monako kao konačan odgovor pa je umjesto 16.000 kuna osvojio iznos prvoga praga s kojim je kviz i napustio, jer riječ je o dinastiji Lihtenštajn.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 11:16