StoryEditor
ShowbizNa ekranu i u životu

Filmska priča glumačkog para: zaljubili su se na snimanju ‘Igre prijestolja‘, čekaju prvo dijete u ladanjskoj kući, a oboje imaju kraljevske krvi

1. listopada 2020. - 13:57
Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Svi koji su se nadali kako će "Igra prijestolja” usprkos svim smrtima i prolivenoj krvi imati sretniji, romantičniji završetak i navijali za teoriju po kojoj bi John Snow i Daenerys Targaryen, usprkos incestuoznoj vezi, završili zajedno kao kralj i kraljica i dobiti potomka koji će naslijediti željezno prijestolje, sve nade su bile uzaludne.

No, dvoje protagonista jedne od najpopularnijih i najuspješnijih serija u povijesti televizije, žive svoju sretnu ljubavnu priču koja je započela na snimanju "Igre prijestolja”, a tu će sreću uskoro upotpuniti dijete koje je na putu, još se ne zna stiže li djevojčica ili dječak.

image
Burst Photos/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Rose Leslie i Kit Harington, oboje 33-godišnjaci, očekuju svoje prvo dijete nakon što su u lipnju proslavili drugu godišnjicu braka. Upoznali su se i zaljubili na snimanju serije na Islandu, ljubav im se događala na ekranu i u životu, ona je u tri sezone glumila Ygritte koja je na koncu umrla u naručju svog ljubavnika Jona Snowa, lika koji je Kitu donio svjetsku slavu.

Rose i Kit vjenčali su se na romantičnoj ceremoniji u crkvi Kirkton of Rayne u njezinom rodnom Aberdeenshireu u Škotskoj, a zabava je priređena u nedalekom dvorcu Wardhill iz 12. stoljeća koji je vlasništvo Roseine obitelji. Oboje pripadaju plemićkim obiteljima i vuku porijeklo od kralja Charlesa II. koji je bio kralj Škotske od 1649. do 1651. i kralj Engleske, Škotske i Irske od 1660. do 1685. godine, Rose preko svojih škotskih predaka, Kit preko očevih engleskih predaka.

Vrijeme izolacije zbog pandemije koronavirusa budući roditelji su proveli u svom novom domu, ladanjskoj tudorskoj kući sa slamnatim krovom koju su kupili u East Angliji, za koju se Rose šali kako ju je sagradio Jon Snow. Vrijeme provedeno u osami u prirodi bilo je, kaže Rose, izuzetno i uživali su u njemu.

image
Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

U iščekivanju premijere

Punim imenom Rose Eleanor Arbuthnot-Leslie, crvenokosa glumica je u jednoj od vodećih uloga debitirala kao 21-godišnjakinja u televizijskom fimu "New Town” 2009. godine za što je zaslužila škotsku BAFTA nagradu za najbolje glumačko ostvarenje među novim talentima. U jesen sljedeće godine pobrala je sjajne kritike glumeći i u kazalištu, a potom je uslijedio izlazak na veliku scenu portretiranjem sluškinje Gwen Dawson u sedam epizoda popularne i nagrađivane serije "Downton Abbey” i Ygritte u "Igri prijestolja”. Hrvatski su je gledatelji u posljednje vrijeme mogli gledati i u tri sezone pravničko-političke serije "Dobra borba”, izvedenice serije "Dobra žena”.

Slijedile su uloge na filmu i televiziji, među kojima su bile miniserija "Veliki požar” i detektivska drama "Luther” s Idrisom Elbom u glavnoj ulozi, akcijsko-avanturistička fantazija "Posljednji lovac na vještice” s Vinom Dieselom i Elijahom Woodom, te film "Poruke na papiru”uz Raya Liottu.

image
Angela Weiss/AFP

Uskoro će je, premijera je planirana za 9. listopada, filmski gledatelji moći vidjeti u ulozi Louise Bourget u novoj adaptaciji romana "Smrt na Nilu” Agathe Christie u režiji Kennetha Branagha koji glumi slavnog detektiva Herculea Poirota.
Leslie tečno govori francuski nakon što je tri godine živjela u Francuskoj, vrlo je aktivna, uživa u trčanju, penjanju po stijenama, skijanju, streličarstvu i tenisu, kao i kuhanju.

Uskoro će imati još jednog člana obitelji za kojeg će pripremati posebne obroke. Nije objavljeno kada Rose treba roditi. Za trudnoću se doznalo zahvaljujući jednoj od njezinih fotografija objavljenih u novom izdanju magazina Make, ali osim što je vidljiv njezin trudnički trbuh, Rose nije zapravo govorila o tome da će uskoro postati majka. No, dolazak bebe sve je bliže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. studeni 2020 03:12