"Znaš šta ću ti reć Verice, da ja nisam davno nešto bolje pojea! Ja nisan čovik koji voli slatko, ali kad je ovako božićna atmosfera, kad je zima, kad su blagdani, onda mi traži taj miris ruma, miris cukra, meni je ovo savršeno!
Ja ne znam, nikad ovo nisam prova, ali ono šta znan je da mi je ovo top!" - nije štedio na komplimentima sinoć Ivan Pažanin, kojega je oduševio desert kojeg je spremila godpođa Jovanović u polufinalu showa "Tri, dva, jedan, ho ho ho!".
Riječ je o božićnom ili "biskupskom kruhu", poznatom i pod nazivom "stollen", a RTL je velikodušno podijelio Veričin recept, tako da su svi zainteresirani i motivirani da na svoj blagdanski stol iznesu ovu poslasticu i oduševe ukućane ili goste, upravo dobili priliku.
Za "Biskupski kruh" ili "Stollen" po Veričinom receptu potrebno vam je:
1 kg oštrog brašna
20 g svježeg kvasca
500 g mlijeka
50 g šećera u prahu
200 g neslanog maslaca
10 g soli
4 jaja
mix kandiranog voća
kandirane trešnje
korica limuna i naranče
rum
cimet u prahu
Nadjev:
200 g bademovog brašna
200 g šećera u prahu
200 g maslaca neslanog
2 velika jaja
50g glatkog brašna
rum
Priprema:
Napravite tijesto te u njega dodajte kandirano voće u rumu. Nakon toga napravite kremu frangipan, tijesto razvaljajte i namažite kremom, pa na nju stavite rolice marcipana. Zamotajte i pecite u pećnici na 180 stupnjeva.