StoryEditorOCM
HranaNije komplicirano

Provedite subotnje popodne u kuhinji s najdražima: donosimo vam tri isprobana recepta za tradicionalne uskrsne slastice, jedan s malim zaokretom

Piše M. G.
11. travnja 2020. - 15:05

Ako niste stigli pripremu uskrsnih slastica dosad privesti kraju, ne očajavajte. Subotnje popodne provedite u kuhinji s najdražima, donosimo vam tri tradicionalna recepta koja ne zahtijevaju dugotrajnu pripremu, a na svakom su uskrsnom stolu dobrodošla.

Uskrsna pletenica s kajmakom

Priprema:

U toplo mlijeko dodajte žličicu šećera, suhi ili svježi kvasac, izmutite i ostavite sa strane da se digne.

U zdjelu prosijte brašno i dodajte soli po ukusu. Blago umutite dva jaja (ostavite malo sa strane i u to dodajte jednu žlicu mlijeka i kap-dvije ulja kako biste dobili premaz za pletenice, koji ćete koristiti prije njihova pečenja). Umućena jaja dodajte u brašno, potom i ulje, kefir, te uzašli kvasac.

Mikserom zamiješajte tijesto, premjestite ga na radnu površinu i mijesite dok ne pos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:47