
Mirna Posavec, bivša kandidatkinja "Života na vagi" te instruktorica fitnessa u teretani, koja svojom životnom transformacijom nadahnjuje pratitelje, ali ih i vrlo često oduševi receptima za brojna ukusna i zdrava jela, na Instagramu je podijelila jednostavan i privlačan recept za - "veganske čvarke".
Mediji su naveliko pisali proteklih tjedana kako su se pravi čvarci, oni načinjeni od svinjskog mesa, prometnuli u prvoklasnu delikatesu i cijenama oborili rekorde, no nakon blagdanskih dana, koji su u pravilu svima začinjeni kalorijama viška, ovakva bi varijanta obroka, primjerice večere, mogla svima dobro doći.
A u svojoj objavi Mirna navodi:
"S obzirom da je siječanj poznat kao #veganuary, tj. mjesec u kojem se promovira i educira o veganskoj prehrani te potiče ljude da prihvate veganski lifestyle u tom mjesecu, ovdje je jedan od bezmesnih recepata koje volim, jer je toliko jednostavan i ukusan da vam meso neće nedostajati".
Potrebni sastojci:
3x 180 g tofua (obični ili dimljeni)
3 žlice senfa
par žlica pasirane rajčice (koliko vam odgovara)
Začini po želji: kajenska paprika, origano i češnjak u granulama
malo umaka od soje
Priprema:
Tofu narežite na kockice, stavite u tavicu na malo ulja (ili nimalo ako imate tavicu za koju se ništa ne lijepi), dodajte začine, kratko prepržite, a zatim dodajte senf i promiješajte.
Kad tofu bude zlatno žute boje, dodajte umak od soje i pasiranu rajčicu. Kratko kuhajte da se svi sastojci povežu i to je to. Skuhajte rižine rezance i poslužite uz salatu.