StoryEditorOCM
ZabavaTVRĐAVA REVELIN

FOTO / VEČERA OD KANDELORE Stigao premijer Plenković, Franković pozdravio okupljene, predsjednica se ispričala

Piše Lorita Vierda
3. veljače 2020. - 01:07
U tvrđavi Revelin održala se Večera od Kandelore. Pored prvoga čovjeka Vlade, Andreja Plenkovića, na večeru su došli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, saborska zastupnica Sanja Putica, saborski zastupnik Arsen Bauk, kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a Miro Kovač, bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović kao i brojni političari, predstavnici medija, visoki državnici, predstavnici vjerskih zajednica, članovi diplomatskog zbora, kulturnjaci, poduzetnici, predstavnici Grada i Županije te zaslužni građani, ovogodišnji dobitnici Nagrade Dubrovnik te ovogodišnji festanjuli Ivica Đurđević Tomaš i obrtnik Ivica Vrlić.

Iako prethodno najavljena, aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nije prisustvovala događaju. Kako neslužbeno doznajemo, predsjednica je stigla u Dubrovnik, ali se ispričala zbog zdravstvenih razloga. Uglavnom, oko 500 gostiju okupilo se u Revelinu. 

Na početku se kao domaćin okupljenim obratio gradonačelnik Mato Franković.

- Poštovane gospođe i gospari, prijatelji i gosti, zadovoljstvo mi je večeras blagovati trpezu Feste sa svima vama na večeri koja prethodi najljepšem danu ki dohodi nami jednom na godište. Tradicija je najveći pokazatelj kulture i povijesti jednog naroda, duh vječnog grada može se doživjeti vazda, ali rijetko što govori o Gradu više od Feste. Svima vama zahvaljujem što pratite i podržavate rad ove gradske uprave kako bismo bili grad po mjeri građana, nastavljamo odlučno koračati uz zaštitu Svetog Vlaha, kazao je dubrovački gradonačelnik te nazočne pozdravio i na engleskom jeziku zbog uvaženih gostiju iz inozemstva, a potom je upalio tradicionalnu svijeću i zaželio svima ugodnu večer.

Potom je dubrovački biskup blagoslovio hranu.

- Ovih dana dobio sam knjigu sa citatom: „Postoji samo jedan put, put srca, sve ostalo su stranputice“. Hvala ti Bože što si dotaknuo srce Grada i srca njegovih stanovnika, neka nam njegovog zagovora i pomoći, neka nas čuva od stranputica i štiti nas, poručio je biskup te se potom ispričao.

Okupljeni su uživali u glazbenim majstorijama Dubrovčanina Stijepa Gleđa Markosa, Paule i Đela Jusića jr. te djevojke božanstvenog glasa koja je sjajan dojam ostavila u glazbenoj emisiji "A strana", Antonele Nele Đinđić.
19. travanj 2024 10:38