StoryEditorOCM
ZabavaDRUŽENJE I VESELJE

OTVOREN 6. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Zasjala prva adventska svijeća, zapjevala dječica i upaljena blagdanska rasvjeta

Piše PSD.
30. studenog 2019. - 22:08
Uz prigodnu molitvu, na prostoru između Dubrovačke katedrale i Kneževog dvora, dubrovački gradonačelnik Mato Franković upalio je prvu adventsku svijeću - svijeću nade.

Potom je uslijedilo otvaranje 6. Dubrovačkog zimskog festivala te paljenje blagdanske rasvjete za što je također bio zadužen prvi čovjek grada. Već tradicionalno, prilikom otvaranja Zimskog festivala, nastupio je veliki zbor dubrovačke djece (Radionica kolende i božićne pjesme MH Dubrovnik, Dječji zbor Dubrovnik i Renesansna glazbena radionica Doma Marina Držića) pod vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić.

Na svu sreću, vremenske prilike dopustile su neometano otvaranje Festivala. Naime, prethodnih dana bilo je kišovito na dubrovačkom području, ali je zato na sam dan otvaranja ostalo suho. Osjetno se spustila temperatura zraka pa su se posjetitelji morali 'opremiti' debelim jaketama, šalovima i kapama, međutim, ni to im nije 'pokvarilo' ugodnu atmosferu!

Nakon otvorenja Festivala, Dubrovčani i njihovi gosti prepustili su se blagodatima ponude s adventskih kućica. Zasigurno su mnogi jedva dočekali podružiti se na Stradunu, Gundulićevoj poljani ili na platou Brsalje te uz kuhano vino, kobasicu, prikle i druge vrhunske delicije obilježiti početak najljepšeg razdoblja u godini.

Svakako, sljedećih tridesetak dana u Dubrovniku će vladati jedinstvena blagdanska atmosfera popraćena gastronomskih užicima, tradicionalnom pjesmom, koncertima, radionicama, aktivnostima i programima za najmlađe, a svatko će nesumnjivo pronaći nešto za sebe.

Šesti Dubrovački zimski festival trajat će sve do 6. siječnja 2020.
19. travanj 2024 00:30