StoryEditorOCM
ZabavaSLATKE BOŽIĆNE RADIONICE

ŽELITE NAUČITI KAKO SE SPRAVLJAJU? Od zdrave torte do kuglica s džinom i limetom

Piše DV
29. studenog 2019. - 16:47
Za početak Dubrovačkog zimskog festivala Turistička zajednica grada Dubrovnika pripremila je Slatke božićne radionice, koje će se 5. do 8. prosinca održavati u TIC-u, na Pilama.

Na prvoj radionici 'Božićna bajka iz Hotela Lero', u četvrtak 5. prosinca, u 10,30, hotelska kuharica i slastičarka Jelena Lenac Rašica pokazat će kako se pravi zdrava i slatka torta od mrkve. Istog dana, u 16 sati, slastičarka Lucija Tomašić Šarić učit će sudionike kako napraviti i ukrasiti božićne keksiće s medom i začinima.

U petak, 6. prosinca, u 10,30, dubrovačka slastičarka Erika Hauswitschka će pokazati izradu i ukrašavanje zdravih božićnih keksića, bez brašna i šećera. Poslijepodne je rezervirano za najomiljeniju slasticu - čokoladu, kada će arhitektica Irena Bastijanić koja izrađuje čokoladu punu lokalnih mirisa i začina, održati malu školu čokolade namijenjenu djeci.

U subotnje jutro, opet od 10,30, novinarka Silva Capurso na radionici 'Od bićerina do pjatina' predstavit će topli napitak od džina, ali i mirisni božićni kolač koji je nastao prema klasiku - engleskom božićnom kolaču, u dubrovačkoj varijanti, s mirisima i okusima dubrovačkog kraja.

Vlasnica slastičarnice Dolce vita, Alisa Nenadić, poznata i po svom blogu, održat će dvije radionice Fast & Easy. U subotu poslijepodne od 16 sati tema će biti čokoladne hrpice s orašastim plodovima i suhim voćem, a u nedjelju od 10,30 kuglice s džinom i limetom.

Završnu slatku Božićnu radionicu u nedjelju popodne, od 16 sati, vodit će Erika Hauswitschka a radi se o zdravoj verziji torte koja se servira nakon božićnog ručka, bez brašna, šećera, jaja i mliječnih proizvoda.
20. travanj 2024 00:17