StoryEditorOCM
ZabavaOVACIJE PUBLIKE

Stijepo Gleđ Markos na Festivalu dalmatinske šansone

Piše PSD.
17. kolovoza 2019. - 19:08
Sinoć je na prepunom trgu ispred šibenske katedrale održana prva večer festivala 22. dalmatinske šansone u znaku talijanske kancone.
Izvedeno je 25 skladbi među kojima je nezapamćene ovacije pobrao dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos s pjesmom "Il mare calmo della sera" koju je Andrea Bocelli izveo na San Remo festivalu 1994. godine. Sjajan glas dubrovačkog tenora kojeg je i sam Andrea Bocelli nahvalio potvrdila je i publika koja je otvorenim aplauzima popratila njegovu izvedbu i ovacijama zatražila ponovni izlazak na pozornicu. Kada bi se mjerio aplauz ovakvo oduševljenje publike na ovom festivalu još nikada nitko nije doživio. Na samom završetku večeri uslijedio je i još jedan bis sjajnom izvedbom pjesme "The Prayer" koju je Stijepo Gleđ Markos izveo u duetu s mezzosopranisticom Vlatkom Burić.
Večeras Stijepo Gleđ Markos nastupa na večeri novih skladbi s pjesmom "Moja prava jubavi" za koju je sam napisao glazbu i tekst. Ovo je pjesma u kojoj će se svaki slušatelj moći pronaći jer govori o ljubavi koja nikada ne umire, izjavio je Stijepo Gleđ Markos.
Večer novih skladbi će se izravno prenositi na 2. programu HTV-a u 21h.
Svi oni koji nisu uspjeli prisustvovati prvoj večeri dalmatinske šansone snimku će moći pratiti uskoro na malim ekranima.
19. travanj 2024 12:11