StoryEditorOCM
ZabavaPOSEBNA POČAST PREMINULIM VELIKANIMA HRVATSKE GLAZBE

VIDEO GLAZBENI SPEKTAKL NA POLJUDU Cijeli stadion pjevao je 'La musica di notte'

Piše d.v.
Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Video: Slobodna Dalmacija
10. lipnja 2019. - 10:00
Na Poljudu je večeras održan pravi glazbeni spektakl na kojem su nastupila neka od najvećih imena domaće estrade. Koncert pod nazivom 'To je moja zemlja' bio je humanitarnog karaktera, a sav prihod ide Udruzi zavoda za Urologiju KBC-a Split za kupnju laparoskopskog stupa.

Na koncertu su nastupili i dubrovački glazbenici: Milo Hrnić, Stijepo Gleđ Markos, Dubrovački trubaduri i Tereza Kesovija. Posebno dirljivo bilo je kada se na pozornicu popeo Luci Capurso iz Dubrovačkih trubadura te zapjevao 'La musica di notte'. Cijeli stadion pjevao je s njim i na taj način publika se oprostila od maestra Đela Jusića.

Pred prepunim Poljudom Tereza je otpjevala je “Nono, moj dobri nono”. Stijepo Gleđ – Markos zapjevao je baladu “Fala”, a publika mu se pridružila. Nakon uvodne izvedbe pjesme ‘To je moja zemlja’ muškog pjevačkog zbora Splitski liječnici pjevači, atmosferu je podigao raspoloženi Milo Hrnić s hitom ‘Dobra večer, prijatelji’.
Na Poljudu je na tisuće mobitela i upaljača gorjelo u sjećanje na Olivara. Cijeli Poljud na nogama je otpjevao 'Galeb i ja'.

Posebna nagrada za najpopularnijeg izvođača svih vremena dodijeljena je Miši Kovaču. Nagradu su umjesto Miše primili njegova kćerka i unuka. Mišo se publici obratio audio putem. – Ja imam najbolju publiku na svijetu – kazao je Mišo uz ovacije na Poljudu.
19. travanj 2024 07:22