StoryEditorOCM
ZabavaSTRANICA BIG 7

Dubrovnik je najpoželjnija lnstagram lokacija na svijetu!

Piše PSD.
1. svibnja 2019. - 13:50
Najpoželjnija lnstagram lokacija 2019. godine, prema stranici posvećenoj putovanjima Big 7, je Dubrovnik! Ovo, još jedno divno priznanje gradu podno Srđa, nastalo je kao rezultat kombinacije Instagram podataka, glasova stručnjaka za putovanja te glasova publike, donosi Slobodna Dalmacija.

Analizirani su hashtagovi za sve europske zemlje i njihove glavne gradove, a u davanju ocjena sudjelovalo je 1.5 milijuna čitatelja stranice Big 7.

Prilikom odabira ocjenjivala se količina mjesta za fotografiranje u gradu, prirodi, uz hranu i piće te originalnost i izgled mjesta, povijesna i umjetnička važnost... 

"Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Dubrovnik", izjavio je to George Bernard Shaw nakon što je 1929. proveo tjedan dana u ovom gradu, a na stranici Big 7 prisjetili su se njegove izjave i pozvali sve da uživaju u krivudavim ulicama, beach barovima, UNESCO-m zaštićenim zidinama, prekrasnim pogledima na terakota krovove i more... 

Koliko je Instagram važan čimbenik u odabiru lokacije putovanja svjedoči i anketa koju je provela Big 7 stranica. Naime, čak 67% ispitanih izjavilo je da su posjetili novo odredište nakon što su ga vidjeli na Instagramu, dok je 61 posto ljudi rezerviralo određeni hotel nakon što su ga vidjeli na Instagramu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon provedenog ispitivanja, lista naj Instagram lokacija sadrži 50 lokacija, evo prvih deset: 

1. Dubrovnik, Hrvatska
2. Island
3. Škotsko visočje
4. Budimpešta, Mađarska
5. The Cotswolds, Engleska
6. Kerry, Irska
7. Malta
8. Cote D’Azure, Francuska
9. Kijev, Ukrajina
10. Beč, Austrija
25. travanj 2024 02:00