Moskar Zabava

FILM TJEDNA

FILM TJEDNA Poslije svega

FILM TJEDNA
Good girl gone bad. Ovim bi se stihom Rihannine pjesme mogao najkraće opisati sadržaj nove hollywoodske melodrame 'Poslije svega' ('After'), snimljene prema bestseleru američke spisateljice u usponu Anne Todd.

Za razliku od papirnatih 'klasičara', Todd je svoje uratke za starije tinejdžere prije tiskanja probno objavila na Internetu, slijedeći želje fanova s društvene mreže Wattpad. A oni su, jasno je iz aktualnog filma, zaželjeli novu romansu a la 'Sumrak saga' samo bez vampira, malo čedniju od 'Pedeset nijansi sive', a opet dovoljno provokativnu da mladu publiku dovabi u kina.


Recept za privlačenje niti je nov, niti naročito inovativan ali pouzdano pali. Glavna junakinja je fina i pristojna brucošica Tessa Young (Australka Josephine Langford), ponos odveć protektivne samohrane matere (Selma Blair). Tessa se po dolasku na koledž zagleda u problematičnog Hardina Scotta (Hero Fiennes), koji je u napetim odnosima s ocem dekanom i povremeno citira odlomke romana klasika engleske književnosti.

Dvoje mladih, naizgled nespojivih karaktera i životnih stilova se, pogađate, zbliže, a njihova veza izazove društveni potres koji se može mjeriti u stupnjevima Richterove skale.


I to je otprilike to. Očekivano i s upadljivo otvorenim završetkom koji upućuje na nove nastavke 'After' tetralogije. Jer Todd je, vjerovali ili ne, u manje od pola godine uspjela 'istovariti' čak četiri nastavka serijala koji je žurno nadopisala i petim, znakovita naziva 'Before'! Kad pogledate prvu u nizu ekranizacija, brzo vam postane jasno odakle tolika brzina štancanja.

Malo kopiranja, malo prilagodbe i dosta podilaženja ciljanoj skupini konzumenata ni ne može rezultirati slojevitijim filmom od ovoga.


Tessa je mješavina probuđenih erotskih nevježa Belle Swan iz 'Twilighta' i Anastasije Steele iz '50 nijansi', a Hardin točno odvagan miks misterioznog Edwarda Cullena (bez očnjaka) i zavodljivog Mr Greya (bez seksualnih pomagala). I što smeta ako 'After' nudi varijacije na izlizanu temu?

Nove i nove generacije gledatelja sazrijevaju, neki nisu ni čuli za 'Sumrak', a nekima je 30-godišnja Dakota Johnson već 'bakica'. Dakle, treba nam se pripremiti za novi ciklus uprizorenja mladenačkih maštarija. Dobrodošli nam Tessa i Hardin, adio pameti.
 
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije