StoryEditorOCM
ZabavaOMILJENI REPORTER U FINALU

NAJBOLJI TV NOVINAR Andrija Jarak ponovo nominiran za nagradu Zlatni studio

Piše DV
14. siječnja 2019. - 11:59
Dubrovčanin Andrija Jarak ponovno je, nakon lanjske pobjede, ušao u finale medijske nagrade Zlatni studio u kategoriji 'najbolji TV novinar'. Jarak se tako našao u društvu kolegice informativnog programa Nove TV Ivane Brkić Tomljenović, te Martine Validžić s HRT-a.

Najstariji televizijski tjednik Studio pokrenuo je i svoju veliku medijsku nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu, kako bi 'najbolji birali najbolje', a nominacije su raspoređene u 20 kategorija. Žiri sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao po pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama iznimno jaka, a stručni žiri odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu.


Reporter Nove TV, ponikao u dubrovačkoj redakciji HRT-a, omiljeno je lice TV ekrana, a nijedan bitan događaj ne može proći bez njegova izvještavanja, zbog čega je, na koncu, i već drugi put i nominiran za TV novinara godine. "Ostao sam iznenađen ovogodišnjom nominacijom. Nisam joj se nadao, ali kad je već tu - neću se buniti", priznao je Jarak Možda i najomiljeniji reporter u državi često je dio pošalica koje najavljuju njegov dolazak, osobito jer pokriva najčešće sektor crne kronike koje, eto, u Hrvatskoj nažalost ne nedostaje. Nahvalio je kolegice koje su se našle u istom društvu finalista, navodeći kako 'je ove godine sretniji jer je izgubio koji kilogram, pa će biti zgodniji na dodjeli'.

Proteklu godinu imat će, dodao je Jarak za Jutarnji, po čemu pamtiti.
- Sve je dakako obilježio Gazda i famozni lex, čekala se s nestrpljenjem nagodba vjerovnika. Bio sam u Londonu na jednom od ročišta Ivice Todorića, u Sarajevu pratio što se događa sa Zdravkom Mamićem. U ožujku sam mjerkao i iščekivao što će biti s vodostajem rijeka na području Jasenovca. U sjećanju mi ostaje javljanje uživo, dan uoči nagodbe za Agrokor. U Dnevnik Nove TV javio sam se iz dvorane Dražena Petrovića koja je za tu prigodu prenamijenjena u sudnicu. Bilo mi je intrigantno gledateljima objasniti kako će to sve izgledati i okom kamere pokazati najveću sudnicu u Hrvatskoj u kojoj neće škripati tenisice na parketu i gdje je radost loptanja pod obručima tom prigodom zamijenilo nešto puno manje zanimljivo, ali bitno. Reakcije baš na taj “live” su mi bile posebno drage - odgovora iskusni novinar kojeg je u novinarstvo odvela znatiželja, a što se tiče “crnokronikaških” tema koje najčešće prati, zaključuje jednostavno kako mu je “tako pao grah...”.
- Ne znam točno u kojem trenutku je crna kronika postala “područje borbe”, ali nisam se ni okrenuo, a pola sam života proveo ispred sudnica i zatvora. Živopisna nam je svakodnevica, ali i regija - govori Jarak. Sada su na redu čitatelji koji svoje glasove daju putem stranice Jutarnji.hr ili kupona objavljenih u prilogu Studio.
24. travanj 2024 23:59