Moskar Zabava

BOGAT PROGRAM

Za vikend pregršt događanja Dubrovačkog zimskog festivala

BOGAT PROGRAM

U sklopu drugog festivalskog vikenda 5. Dubrovačkog zimskog festivala organiziran je bogat program u kojem ćenastupiti poznata grupa Soulfingers, a održat će se ihumanitarni „Torta party“te ćebiti upaljena druga adventska svijeća. Klapska pjesma i kolenda odzvanjat ćegradskim ulicama, a veselo, raspjevano i rasplesano bit će na brojnim programima za djecu i obitelj.


Poznata grupa Soulfingers održat će koncert na Stradunu, u subotu, 8. prosinca u 21 sat. Na pozornici Dubrovačkog zimskog festivala ovi sjajni zabavljači u deveteročlanoj postavi koju predvode frontmani soul braća Denis & Haris izvest će program Christmas special by Soulfingers.Glazbeno scenski spektakl  na Stradunu Soulfingersi će otvoriti  svojom  energičnom obradom pjesme I saw Mommy kissing Santa Claus koju publika tijekom prosinca može gledati u spotu Soul fingersa. „Često smo u Dubrovniku u okviru međunarodnih kongresnih događanja te se rado sjetimo sjajnog ponoćnog nastupa na skalama povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara kao i nastupa tijekom Dubrovnik film meetinga upriličenom u čast gosta Morgana Freemana. Kako su to sve redom bili ljetni koncerti jako nas veseli nadolazeći nastup u zimskoj atmosferi  Straduna. Znamo da nas Dubrovnik neće razočarati svojom energijom, pogotovo jer ovog puta sa Soulfingersima i Santa Claus dolazi u Grad'' - izjavila su soul braća.


Turistička zajednica grada Dubrovnika tradicionalno organizira jedanaesti po redu, humanitarni „Torta party“,također u subotu, 8. prosinca, u 11 sati- zbog najave lošeg vremena -u Sunset Beachu u Uvali Lapad. Organiziran je i prigodni program u kojem će sudjelovati Plesni studio Lazareti, Trio Ad Libidum, Le Petit Festival, Mažoretke Župe dubrovačke te Linđovo blago. Cijena bona je 15 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Humanitarnoj akciji „Tko rano rani, ima šansu“ za kupovinu neurofeedback aparata i opremanje senzorne sobe za Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece i projekt rane intervencije Opće bolnice Dubrovnik. Zasladite se, zabavite i učinite dobro djelo!


Druga adventska svijeća bit će upaljena u sklopu programa„Tvoje svjetlo daje mi nadu“ koji se odvija subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 satina prostoru između Kneževa dvora i katedrale.Ovu subotu, 8. prosinca molitveni dio predvodit će župa sv. Križa iz Gruža, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica upalit će drugu svijeću na adventskom vijencu. 


Veselo će biti i u Mokošici gdje će subotnje blagdansko popodne uljepšati Kazališna družina Kolarin koja će izvesti dječju predstavu Dugonja, Trbonja i Vidonja, nakon čega će uslijediti i plesni nastupi uz animaciju za koje su zaduženi Zumba kids & Plesni studio Lazareti. Program blagdanskog popodneva počinje u 15:30 i trajat će do 18 sati. U isto vrijeme, najmlađe će u Gradu, u Stanici Sjeverni pol u Luži, posjetiti Tonka Balonka. Zabava uz pravljenje balona je zagarantirana!


U nedjeljno prijepodne odzvanjat će klapska pjesma jer će klapa Kaše pjevati tradiconalne kolende dubrovačkog kraja od 10 sati do podne na Brsaljama i Gundulićevoj poljani. Plesni kolaž s bakom Mraz održat će se to jutro u 10 sati u Kinu Sloboda na kojem će se mali Dubrovčani moći zabaviti uz veseli plesno-edukativni program. Lutkarska družina Dobrissimo - Aster KD Dubrovnik izvest će lutkarsku predstavu Tri praščića u 15 sati u Uvali Lapad. U sklopu nedjeljnog programa Šarena zima u Uvali nakon predstave održat će se i radionica izrade božićnih ukrasa i pripovijedanje bajki, a druženje će trajati do 17 sati.


U već omiljenoj Stanici Sjeverni pol održat će se program Tri dana sa slikaricom Lenom koji će početi upravo u nedjelju, 9. prosinca. Umjetnica Lena Kramarić održavat će likovne radionice od 17 do 18:30 sati. Prigoda je to za susret malih kreativaca koji ćemoći naučiti nešto novo, ali se prije svega dobro zabaviti!


Podsjetnik i na Meteo alarm za Park Pile! Meteorolozi Dubrovačkog zimskog festivala za Park u Pilama prognozirali su veće količine snijega, a najviše će ga biti subotom i nedjeljom točno u podne. Tako će biti i ovaj vikend! Obavezna zimska oprema: kapa, šal, rukavice, puno veselja i osmijeh za fotografiju!

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije