StoryEditorOCM
ZabavaPOGLEDAJTE PROGRAM ZA SUBOTU I NEDJELJU

Sutra počinje 5. Dubrovački zimski festival!

Piše DV
30. studenog 2018. - 15:26
Približio se i taj dan, paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, sutra počinje 5. Dubrovački zimski festival. Na večer otvaranja festivala, u Gradu će nastupiti Petar Grašo.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u sklopu programa „Subotnje jutro u Gradu“, poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatan turistički pregled Grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Prvi obilazak bit će 1. prosinca od 10 sati, a kreće se ispred TIC-a Pile. Slijedi nastup FA Linđo u 11,30, ispred Crkve sv. Vlaha.

Program „Šarena zima u Uvali“ bit će otvoren sutra, u 15 sati, uz nastup Plesnog studija Lazareti. Ovaj program, prošlogodišnji dobitnik povelje za najakciju za djecu u Hrvatskoj, ove će godine biti još bogatiji s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa - adventski vlakić besplatan za sve putnike, najavljuju organizatori. Radno vrijeme klizališta bit će od 9 do 22 sata.

Prvu adventsku svijeću, svijeću nade, upalit će gradonačelnik Mato Fanković u 19,30, ispred Dubrovačke katedrale, u sklopu programa “Tvoje svjetlo daje mi nadu”. Molitveni dio predvodit će župa sv. Mihajla iz Lapada, a uslijedit će druženje uz prikle i čaj.

Klapa Karaka pjesmom će uljepšati ovu večer u điru Gradom, od 19,30 do 21 sat, a u svoj obilazak krenut će s Brsalja. Otvorenje festivala i paljenje blagdanske rasvjete bit će u 20 sati na Stradunu.

Pjesmu Dubrovnik se kiti Paole Držaić Zekić i Zatonsku kolendu otpjevat će Dječji zbor Dubrovnik, polaznici radionice "Kolende i božićne pjesme" Matice Hrvatske u Dubrovniku te Dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića, koje vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, a nastupit će i Folklorni ansambl Linđo i Matia Pijević na glockenspielu. Time će biti označen početak programa 5. Dubrovačkog zimskog festivala koji u nastavku donosi koncert Petra Graša od 21 sat na Stradunu.

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom! Klapa Maestral pjevat će od 10 do 12 sati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Lutkarska družina Dobrissimo - Aster KD Dubrovnik za najmlađe i njihove obitelji igrat će lutkarsku predstavu ''Tri praščića'', u 11 sati, u Teatru Bursa.

Ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol, u Luži, bit će otvorena u nedjelju, u 15 sati, uz vilenjačku zabavu i radionice malih kreativaca za koje su zaduženi Le Petit Festival du Theatre & Plesni studio Lazareti. Stanica Sjeverni pol bit će otvorena za najmlađe posjetitelje do kraja zimskih praznika svakodnevno od 16 do 19 sati, a obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu, ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

U večernjim satima u nedjelju, 2. prosinca, Klapa Ragusa će Dubrovčane animirati pjesmom od 21 sat na Gundulićevoj poljani, dok će u to vrijeme na Brsaljama nastupiti Maja Grgić, Igor Vlahušić i Željko Barač.

Vrijedi podsjetiti kako će od 1. prosinca, svakog dana od 17 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska, Libertasovi autobusi voziti besplatno na svim linijama u gradskom prometu, uključujući linije 26, 28 i 35.

Tijekom zimskog festivala, prometovat će i besplatni XMAS BUS na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor.
18. travanj 2024 23:23