StoryEditorOCM
ZabavaKratka komedija o mladoj čelistici

Filmašice Učeničkog doma Paola Di Rosa osvojile prvo mjesto na 43. državnoj Domijadi

Piše PSD.
11. svibnja 2018. - 13:09

Filmašice Učeničkog doma Paola Di Rosa iz Dubrovnika pod vodstvom s. Ružice Dodig, osvojile su prvo mjesto na 43. državnoj Domijadi koja se  od 4. do 6. svibnja održala u Rovinju filmskim uratkom “Miris glazbe”.
 
Na državno domijadu Učenički dom Paola Di Rosa plasirao se u tri kategorije osvojivši prvo mjesto na regionalnom natjecanju domova regije Južna Hrvatska u kategorijama glazbenog i filmskog izraza, te sportskom dijelu u odbojci.
 
Svoj osvrt na film sažeo je filmski kritičar i član žirija, Boško Picula slijedećim riječima:
 
- Kratka komedija o mladoj čelistici kojoj 'ništa ne može pokvariti dan', odnosno nastup na glazbenom natjecanju Miris glazbe ipak će doživjeti štošta nepredviđeno... U nekoliko minuta nerijetko je teže sročiti i – realizirati filmsku priču negoli u dugometražnom trajanju. Osobito ako se minuciozno balansira između komedije situacije i drame o sazrijevanju. Upravo je to uspjelo za rukom i – kamerama mladim filmašicama iz dubrovačkog Učeničkog doma Paola di Rosa. One i zaokruženim scenarijem, i redateljskim postupcima, i znalačkom uporabom filmskih izražajnih sredstava od kostimografije i scenografije do snimateljskog rada i glazbene kulise, pokazuju kako se film promišlja te kako se u filmskom stvaralaštvu uživa. Mladenački razigrano i filmski iznimno pismeno. Pohvale zaslužuje cijela ekipa s pojedinačnim doprinosima te mentorski rad. 
 
Temeljna pedagoška svrha ovog natjecanja je podupirati druženje i javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanje dostignuća učenika i djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske u kulturi i sportu.
 
Dubrovačka biskupija/Učenički dom Paola Di Rosa

24. travanj 2024 10:08