StoryEditorOCM
ZabavaANTONETA ALAMAT KUSIJANOVIĆ

ODLIČNE VIJESTI IZ CANNESA Martin Scorsese će koproducirati film dubrovačke redateljice!

Piše PSD.
10. svibnja 2018. - 13:26

Producentske kuće Sikelia Prods. Martina Scorsesija i RT Features Rodriga Teixeire kofinancirati i koproducirati debitantski dugometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović Murina, čije bi snimanje trebalo početi u svibnju 2019. godine na hrvatskom Jadranu, prenosi Jutarnji.

Antoneta Alamat Kusijanović prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinéfondation na kojoj je nekoliko mjeseci radila na razvoju svog prvog dugometražnog igranog filma Murina. Film je razvijala i u sklopu First Films First programa te Jerusalem Film Laba, a riječ je o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja donekle nastavlja na njen višestruko nagrađivan kratkometražni igrani film U plavetnilo, i odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku. Povodom službene objave ulaska Martina Scorsesija u njezin tim, mlada je dubrovačka redateljica u Cannesu kratko izjavila: "Sretna sam, višegodišnji rad se isplatio!"

Glavnu ulogu u filmu nosi Gracija Filipović, a producentica je Zdenka Gold (Spiritus movens). "Dugo smo kuhali, radili i razvijali Murinu, i došli smo do ovog izvrsnog rezultata. Svi smo jako sretni, no ovo je tek početak, pred nama je još jako puno posla. Vjerujem u Antonetu i tim koji smo okupili oko filma i nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja", rekla je ovom prilikom. Koproducent filma je i Danijel Pek (Antitalent), javlja Jutarnji list.

24. travanj 2024 04:48