StoryEditorOCM
ZabavaDOBA USKOKA

FOTOGALERIJA ŽELJKA TUTNJEVIĆA Dubrovčani na audiciji za novu seriju Domagoja Burića... 

Piše PSD.
26. veljače 2018. - 14:19

Za snimanje nove dokumentarno-igrane serije “Doba uskoka" u režiji Domagoja Burića koja počinje 9. ožujka traže se statisti svih dobnih skupina uključujući djecu od pet do dvanaest godina. Dubrovčani, koji su navikli statirati na raznoraznim domaćim i svjetskim produkcijama, odazvali su se pozivu te se - hladnoći usprkos - pojavili u prostorijama Luže. 

Nova Burićeva serija iz zaborava izvlači povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama. Radnja prati zbivanja tijekom 16. i 17. stoljeća, ali se u određenim privlačnim scenama, koje će se tijekom lipnja snimati na zagrebačkome Jakuševcu, dotiče 14. i 15. stoljeća.

- Senjske uskoke možemo nazvati hrvatskim piratima s Kariba, s tom razlikom da su se pustolovine koje naša serija pokazuje doista i dogodile. Cijela se ekipa veseli početku rada na tome projektu i činjenici da će se povijest senjskih uskoka uskoro gledati po cijelome svijetu - ističe Božidar Domagoj Burić, čija je serija Hrvatski kraljevi prodana u više od trideset država. Sličan uspjeh imala je i serija Republika koja se prikazivala na programu Viasat History.

Fotografije s audicije donosi naš Željko Tutnjević. Dv
 

19. travanj 2024 07:25