Moskar Zabava

Radosno odbrojavanje do Božića

Evo što donosi treći vikend Dubrovačkog zimskog festivala

Radosno odbrojavanje do Božića

Dubrovačka zimska čarolija nastavlja se bogatim programima četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala diljem grada i u svom trećem vikendu. Najljepša svjetska pozornica – Stradun, ove će subote ugostiti popularnu grupu Pavel, a Božićna bajka postat će stvarnost u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao dio programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira Božićnu bajku, koja će se umjesto na Stradunu, zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika, održati 16. prosinca u kongresnoj dvorani hotela Rixos Libertas s početkom u 11 sati. Zabavni program koji će razveseliti dubrovačku dječicu izvest će Mak Teatar iz Zagreba s predstavom „Snježna staza“, a bit će tu i vilenjaci Trio Ad Libidum, Dječji zbor Dubrovnik, Plesni studio Lazareti, Le Petite Festival te Linđovo blago.

Šarena zima u Uvali Lapad donosi bogat dječji program na malu pozornicu pokraj fontane, a ove subote od 14 do 17 sati, tu će nastupiti Plesni studio 3V, udruga Aster izvest će predstavu za djecu, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti Nika Bjelovučić i Elza Filipović. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program se odgađa za nedjelju.
U večernjim satima 16. prosinca pali se svijeća radosti, za koju će službu riječi predvoditi župnik župe sv. Križa u Gružu, fr. Mihael Mario Tolj u 19:30 sati ispred Dubrovačke katedrale.

Od 19 do 21 sat u điru od Brsalja, preko Gundulićeve poljane pa sve do Prijekoga, gradom će pjevati klapa Kolafjaka. U 21 sat uslijedit će koncert grupe Pavel na Stradunu. 

Sljedećeg jutra, u nedjelju, 17. prosinca u đir s pjesmom, od kantuna do kantuna, krenut će ženska klapa Linđo, od 10 do 12 sati. Od 11 sati u Medovom parku odvija se prava zimska bajka s mrazicama, vilenjacima i likovima iz priča. I ove nedjelje bit će tu zabavni kutak uz igre po starinski i make-up kantun, uz ples veselja u organizaciji Plesnog studija Lazareti i udruge Le Petit Festival du Théâtre.

Nedjeljna adventska popodneva obiluju zabavnim programima u Mokošici, koji se odvijaju od 15 sati na igralištu pokraj caffe bara Kiss. Ove nedjelje na programu je zabava za sve generacije uz nastup Zumba Kids i Zumba Teens, priče Mara i Bara, blagdanski vrtuljak igara i karaoke Djeda Božićnjaka te posebnu foto kabinu Bake Mraz. U 17:30 nastupit će dubrovački bend Valetudo. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika programi će se održati u OŠ Mokošica.
*****
Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine na više lokacija u staroj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima i grupacijom Valamar te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici.

 

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na uvodnoj konferenciji strateškog projekta SMARTMED, održa...
Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu