StoryEditorOCM
ZabavaSLAVNI GITARIST KOJI JE IZ LONDONA PRESELIO U DUBROVNIK PREDSTAVIO NOVI ALBUM

Početkom 2018. godine planiramo  spot, a početkom ožujka album će biti na tržištu

Piše d,v,
27. studenog 2017. - 14:36

U dubrovačkim Vrtovima sunca održana je konferencija za novinare u povodu završetka snimanja rock albuma Emira Hota, 'Beyond rock'. Uz Emira Hota govorio je i producent albuma, legendarni Tom Newman, jedan od najvećih svjetskih producenata i suosnivač Virgin Recordsa, zajedno sa Richardom Bransonom.
Gitarist Emir Hot inače je stekao svjetsku slavu u Londonu, a londonsku je adresu zamijenio dubrovačkom i odnedavno živi u našem gradu. Album je sniman u studiju Pavarotti u Mostaru. Emir potpisuje glazbu i aranžmane, a na tekstovima mu je pomagala doc. dr. Selma Čustović koja je inače zadužena za Emirov menadžment.
- Nakon 16 napornih dana evo nas u Dubrovniku. Prezadovoljni smo rezultatom i jedva čekamo ljetnu turneju. Sad smo zauzeti izradom ploča i CD-a, iako će album pored toga biti besplatno dostupan na Internetu. Početkom 2018. godine planiramo i spot, a početkom ožujka album će biti na tržištu - kazao je Hot tijekom konferencije za novinare.
Neki od svjetskih poznatih glazbenika koji će se naći na albumu su Dino Fiorenza, koji je svirao sa Slashom, Zakkom Wyldeom, Paul Gilbertom i ostalim poznatim glazbenicima, Sergej Škofljanec, slovenski pjevač iz grupe San Diego koji je ovih dana 'razarao' studio svojim glasom, Ivuša Gojan, bivši bubnjar grupe Silente, te Maestro Mistheria klavijaturist poznat po Vivaldi metal projectu na kojem je sudjelovao i Hot. Pored stalnog sastava benda na albumu sudjeluju i sljedeći gosti: Muška klapa Linđo iz Dubrovnika, Daria Hodnik Marinković prateći vokal, Maja Stojičević Kovačić vokal, Zbor muzičkog centra Pavarotti i poznati dubrovački jazz saksofonista Ivan Bonačić.
Producent Tom Newman koji je zajedno s Emirom radio na novom albumu:
-Oduševljen sam ovim projektom koji me je vratio u najbolja vremena rock glazbe i odlučio sam pomoći Emiru da ovaj materijal snimi i na engleskom jeziku. Već sam u kontaktu s menadžerom Eltona Johna pa se nadamo još jednom ostvarenju na europskoj i svjetskoj razini. Planiram dogodine doći kod vas na ljetovanje i ne mogu se nadiviti ljepoti prizora s terase ovog hotela jer se sjećam vremena kada sam i ja bio pomorac - kazao je Newman. Na kraju konferencije novinari i gosti su imali priliku poslušati čitav album i nisu krili oduševljenje.

20. travanj 2024 04:36