StoryEditorOCM
ZabavaFILM TJEDNA Luda djevojačka

FILM TJEDNA Luda djevojačka

7. srpnja 2017. - 17:42

Namijenjena prvenstveno ženskoj pubici, komedija Luda djevojačka hibrid je dugovječnog televizijskog serijala Seks je grad i filmske uspješnice Mamurluk. Redateljski debi Lucije Aniello koja supotpisuje i scenarij, pretendira biti ludo duhovit i privlačan gledateljicama, a za mamac koristi jednu od trenutačno najpopularnijih holivudskih glumica Scarlett Johansson.

Plavokosa zvijezda glumi uštogljenu Jess, kandidatkinju za senatoricu i buduću mladenku koja s prijateljicama s faksa za vikend odlazi partijati u Miami. Razuzdani ženski provod koji je trebao biti generator smiješnih scena za pamćenje, u 'Ludoj djevojačkoj' pretvorio se u deponij stereotipa i njegovih vulgarnosti koje će samo rijetke nasmijati. Učestalo spominjanje muškog spolnog organa i šale koje junakinje zbijaju na njegov račun nametljivo je i zamorno, baš kao i korištenje već izlizanog motiva mrtvaca ( u ovom slučaju nesretno nastradalog stripera) čijeg se trupla valja riješiti.

Ni standardno solidna Johansson svojom karizmom ovaj uradak ne uspijeva istrgnuti iz vrtloga osrednjosti. Iako je njezina Jess zamišljena kao 'meštrica ceremonije', u ulozi raspomamljene partijanerice glumica se ne osjeća doma. To se vidi iz svakog kadra, jer Johansson komedija kao žanr naprosto ne leži. Štoviše, reklo bi se da je ovdje, i bez jezičnih barijera, pomalo izgubljena u prijevodu. A redateljica Aniello se kao 'prevoditeljica' pokazala nevještom.

Fabulu se natrpala trivijalnostima, prostačenjem i usiljenim humorom koji neće previše pomoći na putu oživljavanja 'girl power' filmova. Lani se na primjeru fijaska feminizirane verzije Istjerivača duhova pokazalo da nije dovoljno ekran preplaviti heroinama i očekivati dobru gledanost. Bude li se u skoro vrijeme ponovno prihvaćala režije, Aniello će morati ponuditi više od iritantno neduhovite galerije likova s viškom estrogena. I ostaviti se navade da jednim filmom pokrije raznovrsne varijante spolnosti, od LGBT zajednice do seksualno opsjednutih pojavnosti popt lika Demi Moore.

Gledatelji koji su u startu ljetne sezone očekivali nešto nalik prošlogodišnjoj uspješnici Zločeste mame, ostat će razočarani. 'Luda djevojačka' možda bolje prođe na DVD-u kao uvertira zabavi za manje zahtjevne djeveruše.

 

19. travanj 2024 02:49