StoryEditorOCM
ZabavaSPEKTAKL U REVELINU

REVIJA FRIZURA Pogledajte kako rade frizeri Davida Bowiea i Josipe Lisac

31. svibnja 2017. - 18:06

Prostor dubrovačke tvrđave Revelin ugostio je poker frizerskih asova koji su ljubiteljima te vrste modne umjetnosti predstavili najnovije “kolekcije” frizura. Pred petstotinjak gostiju iz cijele Europe ali i svijeta, ljubitelja mode i posebno hairstylinga, frizeri su pokazali najnovije kreacije. Bila je to, zapravo, svjetska promocija novih frizura. Sve su snimale i TV-kamere, tako da će event u Revelinu već ovog tjedna moći vidjeti svi koji prate modu i sve ono što se veže uz taj segment života.

Revija u Revelinu bila je odličan uvod u novu ljetnu sezonu, a otvorile su je naša Mila Višnjić i njezina kći Ana. Predstavile su kolekciju “Otvaranje” tijekom koje je kćer Mile Višnjić, Ana Čala, djevojci- modelu rezanjem slojeva kose otvarala nove nijanse boje. To su tzv. neon boje koje tijekom dana sjaje u pastelnim bojama prirode i cvijeća, a noću svijetle u mraku. Naime, pod svjetlom neonske rasvjete u disco- clubu ta boja kose svijetli, što je novost ovog ljeta.
Modeli su bile mlade Dubrovkinje, a Mila Višnjić koja je široj javnosti možda najpoznatija kao kreatorka frizura Josipe Lisac, sinoć je sa “Studiom Mila” u Revelinu obilježila 40 obljetnicu rada. A nakon naše stilistice predstavio se španjolski stilist visoke mode Ramiro Mata koji je svojim modelima, mladim Dubrovkinjama, radio kreacije s tzv. “metalic”-bojama, srebrnom i rozom zahvaljujući kojima kosa u bilo kojem prostoru jednako sjaji i “svijetli”. Slijedio je ekstravagantni irski hairstylist Paul Stafford koji je stilist brojnih poznatih glumica ali i glazbenika.

David Bowie je, primjerice, dopuštao samo Staffordu da mu oblikuje kosu jer ima atraktivan pristup a Irac je sinoć u našim Dubrovkinjama pronašao muze i oblikovao im kosu na osebujan način. Na kraju je spektakularni nastup imao Mimmo Laserra te predstavio novu kolekciju, odnosno modele na kojima je predstavio snagu izražaja sličnu igri u cirkuskoj predstavi. Poruka Laserre je: i život nas iznenadi dnevnim oscilacijama, a žene bi se svojim frizurama trebale u tom duhu cijeli život igrati s kosom, ali i s odjećom.  

Nakon što je svaki hairstylist iskoristio dvadesetak minuta slave na pozornici Revelina, fascinantna je noć završila spektakularnim partyem na taraci tvrđave. Zaključen je time Alfaparf show kojim je obilježeno 23 godine prisutnosti te talijanske marke boja za kosu na hrvatskom tržištu. Eventu u Revelinu nazočile su zastupnica Alfaparfa Milano Mirta Golob i organizatorica događanja Nadica Hartmann. Recimo i to da su logističku potporu ovom modnom događaju dale djevojke- modeli iz agencije "Dubrovnik glamour", a šminku je profesionalno odradila Ana Obradović Skračić iz Studia Ana.

18. travanj 2024 22:57