StoryEditorOCM
ZabavaSTIGLA PRVA HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

FOTO Oskarovac Jamie Foxx stigao u Dubrovnik na snimanje filma o Robinu Hoodu

Piše DV
17. veljače 2017. - 17:41

Oskarovac Jamie Foxx sletio je poslijepodne u Zračnu luku Dubrovnik s ostatkom filmske ekipe filma Robin Hood:Origins koji će se od 20. veljače snimati u Gradu. Popularni holivudski glumac trebao  bi tumačiti ulogu Little Johna, prijatelja i suborca sherwoodskog junaka.

Četrdesetdevetogodišnji Foxx osvojio je Oskara 2005. za naslovnu ulogu u biografskom filmu o glazbeniku Rayu Charlesu, a godinu ranije bio je nominiran za Akademijin kipić za sporednu ulogu u hitu Collateral.

Foxxu bi se, kako se doznaje, na dubrovačkom setu uskoro trebao pridružiti i mladi Taron Egerton, filmski Robin Hood,  te irski glumac Jamie Dornan ( u ulozi Robinova kompanjona Willa Scarletta) koji ovih dana diljem svijeta  osvaja žensku publiku u drugom nastavku hita Pedeset nijansi sive. Robinovu ljubav lady Marianne trebala bi zaigrati mlada Eve Hewson, kći frontmana legendarnog irskog sastava U2 Bona Voxa.

Dubrovčani s nestrpljenjem očekuju još jednog zvjezdanog gosta koji bi se mogao pojaviti pod Srđem, a riječ je o producentu filma, slavnom Leonardu DiCapriju.

Sutra će o filmskom projektu u Dubrovniku govoriti i redatelj Robin Hood:Origins Otto Bathurst koji je Grad nazvao lokacijom izmišljenom za snimanje povijesnog spektakla o Engleskoj 12. stoljeća.

- Dubrovnik je lokacija kakvu nisu mogli ni zamisliti. Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim, Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor - rekao je lani Bathurst koji je Dubrovnik posjetio s izvršnim producentom filma E. Bennettom Walshom te otkrio da će Dubrovnik biti središnja lokacija snimanja. Uz Bathursta će film sutra iz filmskog Notthinghama promovirati i hrvatski ministri kulture i turizma Nina Obuljen Koržinek i Gari Cappelli.


 

25. travanj 2024 10:26