StoryEditorOCM
ZabavaEGZOTIČNA SVADBA

Londončani izabrali Dubrovnik za svoje indijsko vjenčanje

Piše PSD.
7. lipnja 2012. - 01:00
U Dubrovniku, koji je na glasu kao jedan od najromantičnijih gradova, vjenčanja parova iz cijeloga svijeta nisu rijetkost, no ovih je dana održano jedno koje je bilo zaista posebno.U renesansnim vrtovima luksuznog dubrovačkog hotela “Grand Villa Argentina”, egzotičnom svadbom prema hindu običajima, u zajednički život otisnuli su se mladenka Indijka i mladoženja Nizozemac, a šaroliki skup od 150 uzvanika činile su njihove obitelji, rodbina i prijatelji iz Indije, Nizozemske i Velike Britanije.Tina Khot i njezin izabranik Bart de Munnick žive u Londonu iz kojega su stigli u Dubrovnik, a obred je bio u znaku tradicije i simbola Indije: mlada je bila ukrašena kanom, koja je obilježje bračne sreće, na oslikanoj ruci bilo je ispisano ime mladoženje, a posebna pozornost posvećena je kristalićima i zlatu kojim je mladenka bila ukrašena jer svaki detalj tog nakita nosi svoju poruku.Tina je nosila i tradicionalni maleni zlatni ukras “mangal sutru” ili “thaali”, hinduski simbol bračnog sjedinjenja, a svečani obred održan je ispred oltara ukrašenog cvijećem i vodom, s vatrom u sredini. Uz svadbu po hindu običajima, održana je i klasična, civilna ceremonija vjenčanja u dubrovačkom Kneževu dvoru, a za svečanu večeru mladenci su izabrali Cavtat.Pripreme za ovo neobično vjenčanje trajale su više od godinu i pol dana, doznajemo od organizatorice Ines Nanić koja vodi tvrtku “Dubrovnik Event” i iza koje je više od 125 upriličenih vjenčanja i sličnih posebnih događanja u protekle četiri godine.Tina i Bart kontaktirali su je još u prosincu 2010. izrazivši želju da se vjenčaju baš u Dubrovniku.- Trebalo je uskladiti niz detalja kako bi sve teklo besprijekorno, posebno stoga što se okupio veliki broj uzvanika s raznih strana svijeta - kazala je Ines Nanić, od koje doznajemo kako su se na svadbenoj trpezi, uz tradicionalna zapadna jela, našli i neki indijski specijaliteti kao što su samosa od povrća i tikka masala samosa s piletinom.OLIVIJA GUSTIN-ČULJAK / SD
24. travanj 2024 05:41