StoryEditorOCM
ŠpicaGLAMUROZNA SVEČANOST

FOTO Pogledajte tko je sve bio na otvaranju obnovljenog Excelsiora!

27. lipnja 2017. - 10:45


Uz prigodnu svečanost, večeras je u Dubrovniku otvoren obnovljeni kultni dubrovački hotel Excelsior. Vlasnik hotela, tvrtka Jadranski luksuzni hoteli obnovila ga je prema projektu renomiranog domaćeg arhitektonskog studia BF u suradnji sa studjiom Franić Šekoranja.

Ova je obnova prva značajnija investicija u Excelsior još od 2008. godine kada je obnovljen posljednji put. Visokokategornik raspolaže s 158 smještajnih jedinica, konkretnije s 19 luksuznih apartmana i 139 dvokrevetnih soba.
Okupljenima se obratio predsjednik Uprave Jadranskih luksuznih hotela Camilo Souza koji je pohvalio projektante, izvoditelje radova, arhitekte i sve koji su sudjelovali u obnovi koja je, kako je istaknuo, završena unutar vremenskih i financijskih okvira.

Vlasnik grupacije JLH Davor Lukšić svima je zahvalio što su pomogli da hotel velike tradicije zasja u suvremenom ozračju, a gostima se na kraju obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. U ime premijera i Vlade RH pozvao je sve hotelijere i turističke radnike na zajedništvo te pozdravio svaki ovakav doprinos investicijama u turizam koji se, naglasio je, mora okreniti kvaliteti .
Među uzvanicima na svečanosti bili su i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te državni tajnik za turizam Frano Matušić.

U obnovu svake sobe Excelsiora uloženo je blizu pola milijuna kuna, a osim vanjštine, obnovljen je i interijer. Cilj je objekta nastalog na temeljima Ville Odak, izgrađene davne 1913. godine, stvoriti luksuzni hotel koji će uz neizostavni dah suvremenog glamura, ponovno prednjačiti među prepoznatljivim dubrovačkim hotelima i u zahtjevnom turizmu juga Hrvatske. Pri tom su projektanti svaki dio hotela osmislili kao pravi 'revival' sjajnog doba Excelsiora koji su od izgradnje pohodile desetine svjetskih i domaćih državnika i političara, te filmskih i kazališnih glumaca, priznatih intelektualaca i renomiranih znanstvenika.

Obnovljeni hotel odiše nenametljivim dizajnom koji  naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća. Obnovom i redizajnom hotela potpuno je preuređen i prostor recepcije s koje se pruža prepoznatljivi pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika, napominju sudionici obnoviteljskog zahvata.
 
 
Piše: Ahmet Kalajdžić
 

19. travanj 2024 19:59