StoryEditorOCM
ModaGLAMOUR FASHION SHOW 2018.

Na najljepšoj pozornici svijeta, na dubrovačkom Stradunu, predstavljene kreacije poznatih hrvatskih dizajnera

Piše D.V
FOTO: Tonči Plazibat/Hanza media
7. svibnja 2018. - 16:37

Na najljepšoj svjetskoj pozornici, na dubrovačkom Stradunu, ispred Crkve svetog Vlaha, večeras je održan Glamour fashion show 2018. Mnogobrojni Dubrovčani i njihovi gosti imali su priliku uživati u večeri mode i ljepote, koja nijednog ljubitelja mode nije ostavila ravnodušnim. Oni koji nisu imali mogućnost show pratiti na Stradunu, mogli su ga uživo gledati putem malih ekrana, zahvaljujući medijskom pokrovitelju, lokalnoj Libertas Televiziji. Prekrasne modne kolekcije gledateljima su predstavile prelijepe Dubrovkinje, koje su prošetale pozornicom u kreacijama poznatih hrvatskih dizajnera.
Svoje kreacije na dubrovačkom Glamour fashion showu 2018. predstavili su Lella Design, Ivica Skoko, Duchess, Arileo, Glamour Sposa i Bakus Sposa.
Djevojke su zablistale u kolekciji Lella Design, poznate dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović, izrađenoj od najfinijih materijala, čipke i svile ručne izrade. Iznimno ženstveni modeli koji prate liniju tijela u kojima se svaka žena osjeća ugodno, otmjeno, ženstveno i glamurozno. Inspiracija na prvi pogled, korak do savršenog izgleda, gdje svaka žena odiše ženstvenošću u vlastitom stilu. Profinjeni materijali bojom i dizajnom večernjih toaleta svaku ženu koja ih zna nositi pretvaraju u istinsku divu.
Ivica Skoko za ovu sezonu predlaže haljine inspirirane zlatnom erom Hollywooda. Biseri, perle, perje, šljokice, resice i sve to u raskošnim tonovima širokog raspona boja. Crna, zlatna i boja srebra su hit sezone, ali za sve koji vole glamur u pastelnim tonovima, Skoko predlaže nježne puderaste nijanse. Sama kolekcija sastoji se isključivo od dugih, uskih haljina koje naglašavaju siluetu, ali dizajner je za ovu sezonu pripremio i romantične forme, vrlo jednostavnih linija. Od materijala i dalje koristi jako puno čipke u raznim oblicima i formama. Novost su glitter resice, perle, biseri i Swarovski kristali, koji su ručno aplicirani na haljine.
Duchess Womenswear, kolekcija Snježane Mehun za proljeće/ljeto 2018., također, je predstavljena na Fashion Glamour Showu u Dubrovniku. Kao i svake sezone, i ove su ostali vjerni svom stilu. Za ovo proljeće/ljeto odlučili su se poigrati s njihovim klasičnim krojevima, a uz njih su dodali i nove. Poigrali su se novim bojama točnije narančastom, uzorcima koji se mogu naći na nekoliko novih modela i teksturama materijala. Kvaliteta materijala i njihova udobnost za vrijeme nošenja bila im je najbitnija. Kao i svake sezone veliku pozornost pridodaju ženstvenosti i jednostavnosti. Krojevi su kao i svake sezone prilagođeni za različite tipove žena, kako bi svaka od njih mogla pronaći nešto u svom stilu i za sebe. Skoro svi njihovi modeli krojem i materijalom  prilagođeni su da ih možete nosi i kao dnevnu, a i kao večernju varijantu. Otkrivaju da su jako zadovoljni ovom kolekcijom i nadaju se da će se svidjeti svakoj ženi.  Za ovo ljeto pripremili su i posebnu kolekciju T-shirta.
Kolekcija kojom se Arileo predstavio je inspirirana ljetom na mediteranu. Voluminozni kaftani u luksuznom izdanju i čvorovi kao motiv koji simboliziraju povezanost mediterana i ljeta.
Boje koje dominiraju su tirkizna i bijela.
Glamour Sposa, ekskluzivni salon vjenčanica i večernjih haljina s petnaestogodišnjom tradicijom, iz svoje bogate ponude vjenčanica izdvojio je modele vrhunskih brendova Pronovias, Crystal design, Maggie Soterro, Lorenzo Rossi i modele iz hit kolekcije  Millanova. 
Saloni vjenčanica Bakus Sposa u Ljubuškom i Čapljini predstavili su najnoviju kolekciju vjenčanica za 2018. i 2019. godinu. Ekskluzivni su zastupnici za najnovije i najmodernije modele vjenčanica Atelier PRONOVIAS, Pronovias, San Patrick i Demetrios.
Ova večer mode i ljepote uvertira je u sutrašnji događaj na Stradunu kad će se izabrati Miss Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon večerašnje revije organizator, Dubrovnik Glamour, organizirao je i after party u svjetski poznatom dubrovačkom klubu Revelin. Ovom revijom Revelin otvara sezonu nezaboravnih partyja i uvodi nas u svoje dugoočekivane ljetne zabave.
Prekrasne, kvalitetne i ženstvene kreacije, predstavljene na ovogodišnjem Glamour Fashion Showu, još jednom su dokazale da hrvatski dizajneri zaslužuju visoko mjesto u modnom svijetu. Moda i ljepota na najljepšoj pozornici svijeta, svakako su odlična pozivnica i za Glamour Fashion Show 2019.



 

24. travanj 2024 13:24