StoryEditorOCM
ModaSURADNJA DVIJU UMJETNICA NAKON SLUČAJNOG SUSRETA

LENA OSVAJA AMERIKU Kolekcija poznate dizajnerice zvijezda inspirirana slikama Lene Kramarić!

Piše DV
14. veljače 2018. - 18:00

Slikarica Lena Kramarić, Zagrepčanka sa stalnom adresom u Dubrovniku, osvojit će Los Angeles, i to uz pomoć poznate modne dizajnerice Fabiane Milazzo. Lenine slike na kojima se gotovo uvijek nalaze ženski likovi obožava i dubrovačka i svjetska publika i ljubitelji umjetnosti, no ovoga puta, njezine su slike poslužile za inspiraciju dizajnerici koja ih je odlučila printati na haljine.

Milazzo, čije kreacije nose velike zvijezde poput glumice Katie Holmes ili pjevačice Fergie, posjetila je Hrvatsku, oduševila se pogotovo Dubrovnikom, a slučajan susret, kako su otkrile u prilogu RTL-a, donio je spontanu suradnju dviju umjetnica.

"Ponudila mi je suradnju u kolekciji za koju je rekla da će se zvati Croatia collection. Nisam znala kako će izgledati konačan proizvod ali sam bila jako zainteresirana" - rekla je Lena, koja u rukama već ima i jedan upravo takav proizvod Croatia colekcije - majicu s printom vlastite slike.

Sve je završilo tako da je Milazzo printala Lenine slike na cijelu svoju kolekciju, izložila haljine u svojoj trgovini u Los Angelesu, a u pozadini izloga naslagala prepoznatljive crveno-bijele kockice. 
U svijetu umjetnika, a i među Dubrovčanima, Lena je poznata kao radoholičar, slika bezbroj sati dnevno, a u nedostatku atelijera gotovo svake godine otvori vrata svog stana u Gradu, kako bi svi mogli razgledati nove slike koje je napravila u međuvremenu, od posljednje izložbe. Slikarstvo je ukomponirala u svoj život na bezbroj načina, pogotovo u radu s mladima i likovnim radionicama s djecom koje su uvijek prepune.

Prilog možete pogledati OVDJE.

20. travanj 2024 00:29