StoryEditorOCM
ModaNOVA LINIJA ETNO ODJEĆE S POTPISOM KAVIY COUTURE, BRENDOM KOJI ODUŠEVLJAVA SPOJEM TRADICIJE I MODERNOG

Svi su ludi za konavoskim vezom

Piše Ines Vlašić
Foto: Marija Gaura i društvene mreže
22. ožujka 2017. - 10:35

Mustre konavoskog veza inspirirale su kreativni tim brenda Kaviy couture, čija linija etno odjeće oduševljava domaće fashionistice. Tako je nastala tunika u crnoj boji za koju već stižu narudžbe iz svih krajeva svijeta, a uskoro će je aplicirati i na ostatak svoje odjevne linije. Kaviy Couture pobrao je veliki uspjeh nakon što je izbacio kolekciju u kojima su koristili elemente nošnji hrvatskog zagorja pa je uporaba konavoskog veza bi sljedeći logičan korak, kaže Vini.

Oduševljavate spajanjem tradicije i modernog, kako je sve započelo?
Počeli smo s radom prošlo ljeto, moja mama Katarina i ja. Uvijek smo voljele modu i svoje modne zamisli uvijek bi davale u realizaciju. Prošlo ljeto došle smo na ideju da ponovno sebi privatno napravimo nekoliko komada etno odjeće s elementima hrvatskog veza od raznih materijala koje smo imale u kući i tako uz malo priče i dogovora odlučile smo osnovati naš Kaviy. Kaviy je inače spoj imena četiri generacije žena u našoj obitelji, moje mame Katarine, bake Vjere, moje sestre Vjere te mog imena Vini. I umjesto jednog J smo ubacili Y. Naše ime kao i naši proizvodi je spoj tradicije s modernim.
Što vas je inspiriralo za liniju s konavoskim vezom?
Otkad smo vidjele konavoski vez oduševio nas je. Izradili smo ga na tkalačkom stolu, a gospođa koja to radi za nas rekla nam je da je bilo jako zahtjevno. Bili smo presretni kad smo vidjeli da je realizirala našu želju.
Vidjeli smo tuniku u crnoj boji, što još planirate kreirati i s kojim ćete se bojama poigrati?
To nam je prva haljina s konavoskim vezom, kraća verzija naše haljine Kaviyke koja nam je uz nas top s izrezom na leđima zaštitni znak. Sad slijede haljine, tunike, košulje, suknje, hlače u raznim bojama i krojevima.
Kakve su reakcije zasad? Jesu li vam se javile Dubrovkinje?
Reakcije su odlične. I inače smo imali narudžbe iz Dubrovnika, ali tek sada mogu reći da se stvarno dosta Dubrovkinja javlja i da su oduševljene našim radom. Velika im hvala na tome.
Nošnje kojih svih krajeva ste implementirali u nosivu odjeću?
Za sada smo obuhvatili hrvatsko zagorje i evo sada i Dubrovnik.
Koja je omiljena među Hrvaticama?
Konavoski smo tek izbacili ali već je jako tražen, trenutno je on hit!
Tko su vaši kupci?
Naši kupci su Hrvati, Hrvati u inozemstvu, Australija se ispostavila kao plodno tlo za nas, iako stvarno imamo iz cijelog svijeta kupce, SAD, Kanada, Kina, Australija, Njemačka, Austrija, Engleska...
Radi li se svaki komad prema narudžbi, željama kupaca?
Prema našem asortimanu primamo narudžbe u traženim brojevima.
Što je vama osobno najdraže u cijelom tom procesu?
Najdraže nam je kad se nešto što smo zamislile, nacrtale pretoči u djelo. Onda vidimo da se naš trud i ljubav koji ulažemo i svaki naš proizvod isplatio.
Pred nama je ljeto, pripremaju li se nove kolekcije, nešto što nam možete otkriti?
Naravno, za ljeto imamo mnogo zamisli i noviteta koji su u realizaciji, mogu za sada reći da i dalje ostajemo vjerni svom zaštitnom znaku, hrvatskom vezu i hrvatskim obilježjima. Imamo sreću što je hrvatska baština jako bogata i velika nam je inspiracija!
Hoće li se odjeća s vašim potpisom moći nabaviti i u Dubrovniku?
Upravo radimo na tome i mislim da će se Kaviy couture već ovo ljeto moći kupiti u Dubrovniku.

19. travanj 2024 15:32