StoryEditorOCM
ModaKONAVLJANIN NA DVORU KRALJICE ELIZABETE II

Tomislav Vlahutin na večeri diplomatskog zbora u Buckinghamskoj palači u svečanoj konavoskoj nošnji

9. prosinca 2016. - 14:43

Na sinoć održanoj diplomatskoj večeri u Buckinghamskoj palači engleska se kraljica Elizabeta II. posebno se zadržala i popričala s Tomislavom Vlahutinom i Rujanom Vučićević, članovima hrvatskoga veleposlanstva u Londonu koji su na ovaj prijem došli u svečanoj konavoskoj narodnoj nošnji. Godišnja večera za članove diplomatskog zbora koju priređuje kraljica izuzetan je događaj pa je i svečana odjeća bila obavezna, a diplomati su posebno pozvani, odnosno ohrabreni doći u narodnim nošnjama svoje zemlje. Stoga je Tomislav Vlahutin konzul u diplomatskom rangu prvog tajnika,  kao pravi konavoski sin odlučio pred kraljicu u nošnji Konavala, a žensku nošnju pribavio je i za kolegicu Rujanu. Tomislav  Vlahutin se posebno zahvaljuje gospođi Marini Desin i gosparu Peru Grbiću koji su im pripremili nošnje za ovu prigodu te Romani Vlašić, direktorici Turističke zajednice Grada Dubrovnika koja im je donijela nošnje u London. 
 Svi su se članovi kraljevske obitelji zaustavili i popričali s našim diplomatima na ovoj večeri. Kraljevska obitelj ovu je svečanu prigodu prvi puta obilježila i obiteljskim portretom, pa se i svjetski mediji bave nakitom i haljinama kraljice i drugih članica kraljevske obitelji, a naročito tijarom koju je za ovu prigodu stavila Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, kao i medaljama koje muški članovi kraljevske obitelji inače rijetko nose.
Zlatovez na konavoskim nošnjama nije za njima nimalo zaostajao, pa je diveći se Rujaninoj nošnji, kaže Vlahutin,  Princ Charles izjavio: "I feel slightly underdressed".
Bravo Tomislave i Rujana!

19. travanj 2024 07:19