StoryEditorOCM

Prije tragične smrti Kobe Bryant i njegova kćer Gianna bili su na nedjeljnoj misi i pričestili se

Piše PSD.
29. siječnja 2020. - 12:02
kobeigigi

Kobe Bryant, jedan od najslavnijih i uspješnih košarkaša svih vremena, u nedjelju je poginuo u nesreći zajedno sa svojom trinaestogodišnjom kćeri i još sedmero putnika. Iako je kroz život postigao mnoga sportska postignuća, doživio mnoge uspone u karijeri, za njega je njegova katolička vjera bila izvor snage u životnim padovima.

Katolički svećenik David Barnes, ravnatelj katoličkog centra pri bostonskom Sveučilištu, na društvenim mrežama je otkrio kako je Kobe Bryant s kćerkom Giannom prisustvovao misi u nedjelju ujutro u crkvi Gospe Kraljice anđela u Newport Beachu. Oboje su primili pričest, javlja portal ChurchPop.

“Prijateljica mi je poslala poruku u kojoj je napisala da je njezin prijatelj vidio Kobea Bryanta na katoličkoj misi jutros. Misa je slavljenje Boga. Raj je slavljenje Boga. Odite na misu na zemlji, kako biste mogli zauvijek slaviti Boga na nebu”, napisao je vlč. Barnes.

Otac i kćer Gianna napustili su crkvu i ubrzo nakon toga ukrcali se na helikopter koji se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa. Košarkaški velikan putovao je na košarkaški turnir gdje je trebao biti počasni gost, a na turniru je trebala igrati i njegova kći, javili su američki mediji.

Glasnogovornica župe Gospe Kraljice anđela Julie Hermes potvrdila je da je Kobe bio u nedjelju u ranim jutarnjim satima na misi s kćerkom:

“Bio je jako diskretan. Uvijek bi se nalazio u stražnjem dijelu crkve te bi uvijek izišao malo prije kraja mise”, poručila je Hermes te dodala: “U crkvi su ga jako voljeli i bio je vrlo pobožan, vrlo predan svojoj vjeri.”

Kobe Bryant i njegova Gianna iza sebe su ostavili suprugu i majku Vanessu i tri djevojčice – Nataliju, Biancu te novorođenu Capri. Djevojčicu Capri je Kobe dobio nedavno, u lipnju 2019. Veliku radost Bryantu je pričinjavala njegova obitelj – tragično poginula kćer Gianna naslijedila je njegov talent i ljubav prema košarci pa su otac i kći stalno zajedno pohodili utakmice.

Bryant je smatran jedinim od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Cijelu svoju 20-godišnju karijeru je proveo u Los Angeles Lakersima osvojivši pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dva je puta bio MVP finala (2009, 2010), jednom MVP sezone (2008), čak je 17 puta biran za nastup na “All-Star” utakmici, a 11 puta je bio članom najbolje petorke sezone. S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četiri godine kasnije u Londonu. 

Karijeru je završio u travnju 2016., a odigrao je 1.346 utakmice i oborio niz rekorda. S 33.643 postignuta koša nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) i Lebron James (33.655). Upisao je i 7.047 skokova i 6.306 asistencija.

misija / mp / hkm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:12