StoryEditorOCM

recept veljka barbierijaOvako ukusne lazanje sigurno niste probali: ukrasite ih s par crnih maslina, bosiljkom i malim pomidorama...

Piše Veljko Barbieri
11. ožujka 2018. - 10:08
Lazanje od pačje sitneži

Na 1 dl maslinova ulja u kojem ste rastopili 5 dag maslaca propirjajte zajedno 2 sitno sjeckane kapule, 2 mrkve, 3 režnja češnjaka, 1 dl sjeckanih rajčica te ¾ kg mljevenog mesa od pačje sitneži koju ste odvojili od svih tetiva i kostiju.

Posolite i zaljutite ljutom paprikom, pa miješajte povrtno mesni nadjev podlijevajući bijelim vinom dok ne dobijete gust umak.

Taj umak rasporedite na svaku već kuhanu lazanju, red po red, na srednji red rasporedite bešamel od sira, pa slažite redove do kraja i tada sve zalijte preostalim bešamelom od sira.

Ukrasite s par crnih maslina, bosiljkom i polumjesecima od malih pomidora.

Pecite jelo u pećnici dok ne dobije tamnu koricu.

Služite kad se jelo malo ohladi da se može rezati u kocke.

19. travanj 2024 19:01