Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Ostaloipak se kreće

Kulturnjaci se snašli u virtualnom svijetu: muzeji se ‘probudili’ nakon našeg teksta

Piše Anja Popović
1. travnja 2020. - 14:38
Dostupne su i virutalne izložbeMuzej grada Splita

Nakon što smo objavili tekst u kojemu smo proanalizirali kako su se naši kulturnjaci snašli u novonastaloj situaciji, odnosno jesu li bili spremni za prezentaciju svog sadržaja online, iz nekolicine splitskih muzeja javili su nam se s reakcijom.

U trenutku pisanja teksta samo je Etnografski muzej nudio opciju virtualne šetnje, ali u međuvremenu su i ostali muzeji kao i galerije pronašli način kako biti dostupni posjetiteljima.

Galerija umjetnina tako na svojoj službenoj stranici kao i na Facebook te Instagram profilu prenosi izložbe i predstavlja umjetnička djela i razdoblja dok je Muzej grada Splita na društvenim mrežama započeo projekt “Spliska kupališta” u dvanaest nastavaka autora Gorana Borčića. Osim toga, svakodnevno donose i crtice iz povijesti Splita.

Hrvatski pomorski muzej Split na svom Facebook profilu donosi zanimljivosti iz fundusa te podsjećaju na poznate i otkrivaju one nepoznate trenutke života ljudi na moru. Kako stoji na njihovu Facebooku, svakog petka u suradnji s Muzejom općine Jelsa objavljuju kolumnu o izložbi koja je trenutno postavljena, no zbog epidemije koronavirusa, nedostupna za građane.

Opciju foto-šetnje nudi Prirodoslovni muzej, a između ostalog, redovito na YouTubeu objavljuju snimke predavanja koja su se održala u muzeju. Prvo među njima bilo je je putopisno predavanje “Madagasikara” koje je u u travnju protekle godine održao entomolog Josip Skejo. Izgleda da koronavirus ipak nije zaustavio splitske galerije i muzeje, a čini se i kako do kulture nikada nije bilo lakše doći.

#MUZEJI#SPLIT

Izdvojeno