StoryEditor
KazališteKAKVA TUGA

U Rovinju prerano, u 33. godini, umro uspješni i omiljeni beogradski redatelj, kojeg su Zagrepčani obožavali. Predstave su mu samo kupile nagrade

Piše PSD
18. lipnja 2020. - 09:01
'Tko god ovo čitao, neka zna da suosjećamo i da smo mnogi mnogo izgubili. Vuče, sjećat ćemo te se', jedan je od komentara na društvenim mrežamaDamjan Tadić/Arhiva/Hanza Media

Kazališni redatelj Igor Vuk Torbica, autor proslavljenih predstava "Hinkeman" i "Carstvo mraka", umro je jučer u Rovinju, potvrdila je obitelj prerano umrlog kulturnog djelatnika, a javlja portal Kurir.

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se, živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima diljem regije.

U gradu kojeg je volio i odabrao napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u priopćenju obitelji i prijatelja.

Od darovitog autora se preko duštvnih mreža opraštaju njegove kolege.

"Tko god ovo čitao, neka zna da suosjećamo i da smo mnogi mnogo izgubili. Vuče, sjećat ćemo te se", jedan je od komentara.

image
Za "Razbijeni krčag" dobio je tri nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, tri na Danima satire u Zagrebu
Livio Andrijić/Arhiva/Hanza Media


Igor Vuk Torbica imao je zanimljiv životni put.

Rođen u Drvaru u Bosni i Hercegovini, djetinjstvo je proveo u Rovinju i u Puli.

Završio je Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a režiju diplomirao  2013. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Jedna od prvih i odmah zapaženih režija je "Pokojnik" nakon čega nastavlja nizati uspjehe.

Za "Razbijeni krčag" dobio je pet nagrada na Danima komedije u Jagodini, tri na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, tri na Danima satire u Zagrebu.

Igor Vuk Torbica režirao je "Hinkemana" u Zagrebačkom kazalištu mladih, "Priče iz bečke šume" u zagrebačkoj Gavelli, na Gavellinim večerima je i nagrađen za najbolju režiju. 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 15:33