StoryEditorOCM
ŽupaUSKORO I KLUPE

Župski komunalci uređuju pješačku stazu iznad Krstaca, Klokurića i Brašine

Piše PSD.
29. siječnja 2020. - 15:56
Kroz svoje redovne aktivnosti Komunalno društvo “Župa dubrovačka “d.o.o. veliku pažnju pridaje održavanju čistoće javnih površina te kontinuirano podiže razinu čistoće i urednosti naselja u Općini.
Nedavno su djelatnici Komunalnog društva pristupili uređenju pješačke staze poviše naselja Krstac, Klokurići i Brašina. Imajući u vidu da je taj prostor bio dosta zapušten i obrastao, vidljivo je da su djelatnici Komunalnog društva uložili veliki trud da urede i ovaj dio Župe.
Pješačka staza dužine oko 3 kilometra i širine oko 1,5 m je dio puta koji se koristio još u vrijeme Rimskog carstva, a obnovljen je u vrijeme vladavine Francuza. Kako bi zasjala u još većem sjaju trenutno se na stazi rade vidikovci sa klupama. U narednom periodu staza će se spojiti na pješačku stazu poviše mjesta Zavrelje te na istok širiti dalje poviše sela u Buićima. U suradnji Općine i Turističke zajednice Župa dubrovačka pješačka staza će se urediti i označiti kako bi kao takva upotpunila turističku ponudu Župe dubrovačke.
 
19. travanj 2024 23:14