StoryEditor
ŽupaPETRINJI, GLINI, SISKU

Župa dubrovačka pomaže stradalima u potresu, Općina šalje 150.000 kuna, stanovnici prikupljaju pomoć, NK već krenuo za Petrinju

Piše DV
30. prosinca 2020. - 12:31
NK Župa dubrovačka kreće za PetrinjuFacebook/NK Župa dubrovačka
"Još od jučer u kontaktu smo sa županom Sisačko-moslavačke županije i gradonačelnikom grada Gline i situacija nije dobra. Samo na području Gline stradalo je preko 90 posto kuća. Nama je, nažalost, još od rata poznat osjećaj gubljenja vlastitog doma te zaista suosjećamo sa svim ljudima koji su izgubili krov nad glavom", izjavio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i poručio kako je sinoć kontaktirao sve vijećnike Općinskog vijeća koje će već danas elektronskom sjednicom kroz rebalans proračuna za početak osigurati 150.000 kuna za pomoć stradalim područjima.

U dogovoru sa županom Sisačko-moslavačke županije, novac će uplatiti preko Županije s obzirom da je pomoć potrebna i na području Gline, Petrinje i Siska.

"Kompletan DVD Župa dubrovačka stavio se na raspolaganje županijskom zapovjedniku, gospodinu Simoviću za sve aktivnosti koje se ocijene potrebnim, a moram se zahvaliti i poduzetnicima, Vicku Kristoviću - Ban promet, Ivici Kisiću - Obrt Car, Miroslavu Biondiću, Nikši Mandunu i Luku Miloslaviću, koji su se već jučer stavili na raspolaganje zajedno sa svojom mehanizacijom i vozilima te izrazili spremnost odlaska na stradala područja kako bi pomogli u raščišćavanju bez ikakve naknade. Zahvaljujem i svim ostalima koju su zvali i ponudili pomoć kao i svim udrugama i volonterima koji su počeli s prikupljanjem pomoći za stradala područja. U tu svrhu smo, u dogovoru s ravnateljem osnovne škole, osigurali mjesto prihvata u zgradi stare škole na Kantulama, a Općina će svakako pomoći organizirati prijevoz prikupljenih potrepština do Gline, Petrinje i Siska, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Prema informacijama koje imam akcije prikupljanja potrepština organizirane su na više mjesta, volonteri u staroj školi, Nogometni klub Župa dubrovačka u svojim prostorima u Čibači, Dječji vrtić, Mjesni odbor Donji Brgat u domu na Donjem Brgatu, udruga Plat u Platu, mladež HDZ-a također u staroj školi na Kantulama. Općina podržava akcije na svim lokacijama i svakako stojimo na raspolaganju za sve organizacijske potrebe te naravno prijevoz.
Sukladno današnjim saznanjima i uputama Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, zbog velikih količina već pristigle pomoći i nemogućnosti skladištenja iste, prijevoz prikupljenih potrepština osigurati ćemo u prvim danima sljedeće godine, sve prema dogovoru sa službama na terenu", prenose iz ureda načelnika Općine Župa dubrovačka.

Nogometni klub Župa dubrovačka na svom je Facebook profilu objavio fotografiju kombija koji je oko podne krenuo prema Petrinji, uz poruku: "NK Župa dubrovačka kreće za Petrinju!!! HVALA veliko svima!".

Izdvojeno

25. siječanj 2021 18:44