StoryEditorOCM
ŽupaU SKLOPU NOVOG PASTORALNOG CENTRA

Župa će dobiti novu crkvu blaženog Alojzija Stepinca, don Miljenko Babaić na čelu odbora

Piše Anđelka Kelava
14. veljače 2023. - 10:55

Dubrovačka biskupija i Župa sv.Ilara u Mlinima započeli su s izradom glavnog projekta izgradnje crkve bl. Alojzija Stepinca i zvonika te idejnog uređenja prostora u sklopu budućeg Pastoralnog centra u Kuparima. Izrada glavnog projekta se radi prema odabranom arhitektonskom rješenju izabranom temeljem provedenog javnog natječaja iz  2014. godine.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Župe dubrovačke krajem 2022. godine donijelo je odluku o izmjenama i dopunama UPU-a na prostoru pastoralnog centra koje je u  vlasništvu Dubrovačke biskupije i rekreacijsko-športskog centra čiji je vlasnik župska općina te  zajedničkim aktivnostima, uređenju i planiranju gradnje na tom prostoru. Zbog velikog zahvata i planiranih radnji na ovom projektu, donese je odluka o mogućnosti fazne gradnje.

-Crkve su se gradile desetljećima, a uređivale čak i stoljećima. Nadamo se kako je dobrom vjerom i ustrajnošću moguće stvoriti osnovne uvjete za pastoralne aktivnosti na prostoru ovog pastoralnog centra na zadovoljstvo svih žitelja Župe dubrovačke, naše Dubrovačke biskupije i ljudi dobre volje. Za sve ovo potrebna su i znatna financijska sredstva. Još jednom preporučujemo ovaj projekt u vaše molitve, posebice u molitve svih štovatelja bl. Alojzija Stepinca, i zahvaljujemo na svakoj pomoći - poručuje župnik don Miljenko Babaić koji se nalazi na čelu biskupijskog odbora za pastoralni centar u Kuparima.

Pastoralni centar bl. Alojzija Stepinca u Kuparima gradi se za potrebe vjernika u Mlinima i Mandaljeni čiji bogoslužni prostori, zbog povećanog rasta broja vjernika, više nisu dovoljni. Općinsko vijeće Župe dubrovačke krajem 2022. godine, kao što je poznato, donijelo je odluku o izmjenama i dopunama UPU-a na prostoru pastoralnog centra  koje je u vlasništvu Dubrovačke biskupije i rekreacijsko-športskog centra kojje je u vlasništvu Općine Župa dubrovačka  te zajedničkim aktivnostima, uređenju i planiranju gradnje na tom prostoru. Donesena je odluka da se prema odabranom arhitektonskom rješenju, a temeljem provedenog javnog natječaja, nastave aktivnosti na idejnom uređenju cijelog prostora. Također je odlučeno da se, zbog velikog zahvata i planiranih radnji na ovom projektu, pristupi faznoj gradnji. U prvoj fazi na biskupijskom prostoru prvo će se projektirati i graditi crkva bl. Alojzija Stepinca sa zvonikom, kao središte cijelog prostora, te će se napraviti sve potrebne radnje na cijelom prostoru.

20. travanj 2024 06:28