StoryEditorOCM
Župadavali prijedloge, postavljali pitanja...

Učenici Područne škole Postranje upoznali se s radom Općine

Piše DV
31. listopada 2022. - 10:50

Učenici Područne škole Postranje posjetili su Općinu Župu dubrovačku sa ciljem upoznavanje s radom općine kao i pravima i odgovornostima načelnika.

Učenike je primio općinski načelnik Silvio Nardelli, pročelnik Jure Marić i voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović.

Nakon što ih je načelnik upoznao sa svojim radnim obvezama i odgovornostima, upoznao ih je i sa radom Općinskog vijeća, o tekućim projektima koji su bitni za razvoj i napredak cijele Općine te o ulozi svakog pojedinca u zajednici.

Učenici su davali prijedloge za poboljšanje života u mjestu u kojem žive te postavljali zanimljiva pitanja na koja su načelnik i pročelnik strpljivo odgovarali. (o knjižnici, o staračkom domu, češćim autobusnim linijama kroz njihovo mjesto, o izgradnji dvorane i igrališta, ležećim policajcima, stanovima, trgovini…).

Susret je završio sa čašćenjem, zajedničkim fotografiranjem te sa željom da se tradicija posjeta učenika nastavi u narednim godinama.

Načelnik Općine Župa dubrovačka svim je učenicima zaželio sreću u daljnjem školovanju, mnogo strpljenja u učenju i usvajanju znanja objasnivši kako to određuje njihovu budućnost.

17. travanj 2024 22:07