StoryEditorOCM
ŽupaDAN OPĆINE I OBLJETNICA OSLOBOĐENJA ŽUPE DUBROVAČKE

Silvio Nardelli: Potpisan je dodatak ugovoru s investitorom, uskoro ćemo imati brend kakvog nema cijela Hrvatska

Piše dv
26. svibnja 2023. - 15:23

Župa dubrovačka obilježila je danas Dan Općine i 31. obljetnicu oslobođenja. Tom prigodom su položeni vijenci i  zapalili svijeće na 12 spomen ploča braniteljima.Vijenci su položeni na Brgatu, u Gajinama, na Petrači, u parku Srebreno, u Mlinima, Platu, Kuparima, Donjoj Čibači, te na Osojniku u čast poginulom branitelju iz Župe dubrovačke.

- Dugi niz godina radimo na poboljšanju uvjeta na državnoj cesti koja prolazi kroz Župu, koja je žila kucavica. Proše godine imali smo značajna ulaganja Hrvatskih cesta na više lokacija kako bi napravili vatrogasne mjere, kako bismo izdržali do izgradnje brze ceste kroz Župu do Zračne luke i Dubrovnika, i svi uistinu željno očekujemo da se taj projekt čim prije počne realizirati jet to će jedno i cijelovito riješiti sve naše župske probleme po pitanju prometa -  istaknuo je načelnik Silvio Nardelli na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

Govoreći o Kuparima koji i nakon 30 godina izgledaju kao nakon Domovinskog rata Nardelli je kazao kako ipak zadnja događanja oko ovog kompleksa ulijevaju optimizam da će se taj kompleks realizirati prema njihovim željama. 

- Pojavom novog investitora Vlada je nedavno prihvatila dodatak ugovoru s tim investitorom, kojega je potpisao resorni ministar Branko Bačić i time se otvara put za realizaciju tog, za nas, vrlo značajnog projekta i kako ćemo uskoro svi skupa imati brend kakvog nema cijela Hrvatska - istaknuo je župski načelnik. 

Osvrnuo se i na projket vrijedan 22,5 milijuna erua koji će se realizirati zajedno sa susjednim općinama.

- Ostaju nam slatke brige kako podijeliti taj novac i u što ga uložiti. Mi smo kandidirali tri projekta, a prioritet je izgradnja sportskog centra u Čibači. Neki se možda čude zašto je prioritet sport, ali na terenima koje koristi NK Župa dnevno je preko 350 djece, što je jako važno. - kazao je Nardelli.

Istaknuo je i značaj demografskih mjera u Župi dubrovačkoj u kojoj se godišnje rađa od 100 do 120 djece. 

- Preko 500 djece je u jaslicama i vrtiću, a u školi je preko 900 učenika, što je čini najbrojnijom školom sve do Splita.  Zahvaljujući Županiji i Zakladi Miloslavić uspjeli smo osigurati jednosmjenski rad i produženi boravak, a naš je cilj nadogradnja Osnovne škole Župa dubrovačka. Prije desetak dana s Ministarstvom znanosti i obrazovanja potpisali smo ugovor vrijedan 17,2 milijuna kuna za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Kuparima- rekao je Nardelli.

-

 

24. rujan 2023 03:28