StoryEditorOCM
ŽupaNAČELNIKOV APEL |

SILVIO NARDELLI MOLI ZA PONOVNO USPOSTAVLJANJE POLICIJSKOG PUNKTA U PLATU Ne mogu podržati ukidanje, zaraza u našoj županiji krenula je iz Zračne luke

Piše DV
2. travnja 2020. - 14:36
Srebreno, 12.09.2018. Opcinsko vijece Zupa Dubrovacka Pise: Andjelka Kelava Photo by Zeljko Tutnjevic - ++385 95 903 1000Željko Tutnjević
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli dopisom je zamolio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i načelnika PU Ivana Pavličevića da se policijski punkt na lokaciji Plat ponovno uspostavi:

- Utvrdili smo da od jučer, 1. travnja, ne postoji policijska kontrola u vezi zabrane napuštanja mjesta prebivališta u naselju Platu, a koji je kontrolirao dolazak i prolazak stanovništva iz Općine Konavle u Općinu Župa dubrovačka i dalje za Grad Dubrovnik. činjenicu da se najveći broj ljudi s dozvolom za Grad Dubrovnik kontrolira dva puta, i to u naselju Plat, te potom na lokaciji Dubac. Međutim ukidanjem policijskog punkta na lokaciji Plat praktično se omogućuje prolaz i bez potrebne propusnice u Općinu Župa dubrovačka - upozorava načelnik Nardelli.
Napominje kako je činjenica da je epidemija u šire područje Dubrovnika došla upravo iz Zračne luke Dubrovnik te drži da ovakva mjera apsolutno ne pridonosi sprječavanju širenja zaraze, načelnik Nardelli kaže:
-Bez postojanja punkta u Platu otvara se mogućnost svim žiteljima Općine Konavle da bez propusnice nesmetano dođu u Župu u trgovačke centre ili bilo gdje drugo. Apsolutno se ne slažem sa ovakvom Odlukom, a ista nije u cilju suzbijanja daljnjeg širenja corona virusa , posebno iz razloga što je zaraza na dubrovačkom području došla upravo iz Zračne luke Dubrovnik- ističe  Nardelli. 
 
20. travanj 2024 01:13