StoryEditorOCM
ŽupaRASTEREĆENJE|

RADOVI U TIJEKU Završna faza skretača u Srbrenom, vozači se mole za strpljenje

Piše DV
11. ožujka 2021. - 14:21

U tijeku je izvođenje radova završnog uređenja raskrižja Srebreno, javljaju iz Općine Župa dubrovačka. Cilj ovih radova je izgradnja desnog skretača s državne ceste D8 prema ulici Bruna Bušića i uređenje raskrižja sa navedenom ulicom. Ovime se postiže rasterećenje na semaforima u Srebrenom jer sva vozila koja se kreću iz pravca Mlina, a idu prema ambulanti, školi ili prema unutarnjem dijelu Župe, neće trebati koristiti samo raskrižje Srebreno, čime će se postići veća propusnost vozila na istom.

Za uspješnu realizaciju ovog projekta nužno je obaviti i radove izmještanja magistralnog cjevovoda koji vodom opskrbljuje veći dio Općine Župa dubrovačka. Ugrađen je dodatni cjevovod koji osigurava napajanje vodom dok se izvode radovi kako stanovništvo ne bi bilo bez opskrbe pitkom vodom. Slijedi nastavak radova na kolničkoj konstrukciji, potpornim zidovima i cestovnoj opremi.

Investitori su Hrvatske ceste koje su sa tvrkom Poduzeće za ceste Split potpisali Ugovor o izvođenju radova. Svi radovi će biti izvedeni u predviđenom roku i završetak se očekuje u mjesecu svibnju.

U tom vremenu povremeno će biti otežan promet pa se mole vozači za strpljenje i razumijevanje.

Općina Župa dubrovačka je izradila dva idejna rješenja uređenja prometa ulicom Bruna Bušića te će još jednom pozvati sve stanovnike ulice na konačan dogovor u vezi realizacije projektne dokumentacije kako bi se utvrdio konačni režim prometa.

Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka podsjetio da je Općina Župa dubrovačka prije par godina financirala izradu Idejnog projekta te riješila vlasničke odnose kako bi se ovaj projekt mogao u cjelosti realizirati. Nadalje je naglasio je kako će završetkom ovih radova u potpunosti biti završena rekonstrukcija raskrižja Srebreno i osigurani uvjeti za planirani spoj sa ulicom Bruna Bušića kojom će se pak rasteretiti promet na semaforima raskrižja Srebreno.

20. travanj 2024 03:27