StoryEditor
ŽupaVOLONTERSKA AKCIJA

PROJEKT POMAGANJA LOKALNOJ ZAJEDNICI Studenti RIT-a proveli dan s korisnicima centra Josipovac 

Piše DV
18. travnja 2018. - 10:12

Studenti prve godine na dubrovačkom kampusu RIT Croatia sudjelovali su u još jednoj volonterskoj akciji. U sklopu jednog od predmeta dobili su zadatak istražiti, predložiti i organizirati projekt pomaganja lokalnoj zajednici te su ove godine donijeli odluku organizirati volontersku akciju u Centru za rehabilitaciju Josipovac.

U volonterskoj akciji sudjelovalo je oko 40 studenata i profesora koji su bili podijeljeni u manje grupe. Sa željom da što više uljepšaju boravak korisnicima ovog centra, studenti su sadili cvijeće, izrađivali razne rukotvorine zajedno sa korisnicima centra, svirali, pjevali i plesali s njima te igrali razne igre. Primarni fokus ove akcije bio je na socijaliziranju studenata sa korisnicima, što je bilo s oduševljenjem prihvaćeno.

Ova volonterska akcija podržana je od strane Grada Dubrovnika te tvrtki Libertas Dubrovnik d.o.o. i Vrtlar d.o.o koje su donirale svoje usluge.

„Izuzetno sam ponosna na razinu entuzijazma, predanosti i topline koju su iskazali naši studenti tijekom akcije. Smatram kako je ovakvo događanje od velike koristi, kako korisnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac, tako i našim studentima, koji kroz volonterske aktivnosti razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici, kao i poštovanja i svijesti o različitostima. Također, bilo je zanimljivo vidjeti zavidnu razinu organiziranosti i predanosti u radu osoblja ovog centra. Iskoristila bih priliku da se u ime RIT Croatia zahvalim na suradnji čitavom vodstvu i osoblju centra te se nadam da ćemo imati prilike surađivati i u budućnosti“, izjavila je profesorica Rebecca Charry, jedna od koordinatorica studenata volontera.

loading...

Izdvojeno

12. srpanj 2020 09:04