StoryEditorOCM
ŽupaPREDAJA KLJUČEVA

Općine Župa dubrovačka i Konavle kupile kombi za Dom zdravlja Dubrovnik

Piše DV
12. svibnja 2021. - 15:50

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i načelnik Općine Konavle Božo Lasić danas su predali ključeve sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu. Donacijom osiguranom iz općinskih proračuna nabavljeno je kombi vozilo vrijedno 200.000 kuna za sanitetski prijevoz koje je Dom zdravlja Dubrovnik svojim sredstvima doradio i iz običnog vozila prenamjenio u medicinsko. Vozilo je tako opremljeno svom potrebnom medicinskom opremom, sjedalicom, nosilima, dodatnim hlađenjem, defibrilatorom kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a sve u skladu prema normama EU HRN1789.

Prije dvije godine, istim modelom zajedničkim financiranjem Općine Župa dubrovačka, Općine Konavle i Doma zdravlja nabavljeno je sanitetsko vozilo, a kako bi se dodatno poboljšala zdravstvena zaštita žitelja ovih dviju općina zajedničkim financiranjem osigurana su sredstva za nabavku još jednog snitetskog vozila.

Nabavkom dodatnog kombi vozila unaprijedit će se potrebe sanitetskog prijevoza na način da će se nepokrenim i dijaliziranim pacijentima s područja Župe dubrovačke i Konavala poboljšati prijevoz za Opću bolnicu Dubrovnik, kao i prijevoz pacijenata iz bolnice u kliničke centre Zagreb, Split i Rijeka. Branko Bazdan je zahvalio na ovoj donaciji i na svoj pomoći koju načelnici pružaju u kontinuiranom ostvarivanju zdravstvene zaštite na područje Župe dubrovačke i Konavala.

24. travanj 2024 03:28