StoryEditorOCM
ŽupaVALAMAR LACROMA

Održan državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova pod nazivom ‘Sretno dijete – vizijom ravnatelja predškolske ustanove do pozitivnih razvojnih ishoda‘

Piše Dv
20. ožujka 2023. - 12:31

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik 15. i 16. ožujka 2023. godine održao se državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova pod nazivom "Sretno dijete – vizijom ravnatelja predškolske ustanove do pozitivnih razvojnih ishoda". Voditeljica državnog stručnog skupa bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama Republike Hrvatske.

Dana 15. ožujka 2023. godine, prvog dana stručnog skupa održavala su se predavanja. Pozdravnu riječ i otvaranje skupa održala je dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavljala je Larisa Ott Filipović prof. ped., voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje govoreći o promjenama zakona o radu i predškolskom odgoju. Također, prvog dana, predavanja su održale i Mirjana Milanović, prof. viši predavač, Učiteljski fakultet u Zagrebu te Suzana Hitrec, prof., ravnateljica savjetnica, trener trenera Obrazovnog menadžmenta. Dan je završio zaključcima koje su vodile Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje te Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj i obrazovanje.

Dan 16. ožujka 2023. godine, drugi dan stručnog skupa započeo je predavanjem prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić, a nastavio se provedbom sedam paralelnih radionica koje su se ponavljale u popodnevnim satima u čijoj provedbi su sudjelovali razni predavači i vrtići iz Hrvatske. Među tih sedam radionica svoj vrtić su predstavile i ravnateljica Dječjeg vrtića Župa dubrovačka Marija Jelić i stručna suradnica psihologinja Petra Šoletić koje su na skupu održale radionicu "Organizacija prijelaza i pozitivni razvojni ishodi u području sekundarne privrženosti na relaciji odgojitelj-dijete". Cilj radionice bio je definirati područja rada ravnatelja kojima je cilj ostvariti što kvalitetniji prijelaz, a samim time omogućiti pozitivne razvojne ishode u području sekundarne privrženosti na relaciji odgojitelj-dijete. Sudionici su kroz grupni rad i razmjenu iskustava obrađivali navedenu temu, a na radionici je predstavljen i primjer organizacije prijelaza iz prakse Dječjeg vrtića Župa dubrovačka provedbom EU Projekata uz suradnju svih dionika odgojno-obrazovnog procesa.

16. travanj 2024 12:04