StoryEditorOCM
ŽupaNAKON JOŠ JEDNOG INCIDENTA S KRAĐOM I OŠTEĆENJEM AUTOBUSA

NARDELLI "U Župi je postalo nemoguće živjeti, ovo maltretiranje stanovnika traje već predugo!"

Piše DV
5. rujna 2019. - 13:08
"Mi stalno tražimo nešto, što od policije što od svih ostalih, i patrole, i radarsku kontrolu i videonadzor nad prometnicama, shvaćamo da policiji nedostaje ljudi, rastegnuti su na sve strane, ali ovo što se događa je potpuna katastrofa" - komentirao je načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli noćašnji vandalizam u Župi dubrovačkoj koji, nažalost, nije prvi, a boje se stanovnici Župe da neće biti ni zadnji.

"Radi se o gotovo uvijek istih nekoliko počinitelja, iz Župe i Konavala, stanovnici se žale neprekidno, to su ludiranja po svim cestama - od magistrale do lokalnih puteva. Policiji su uglavnom poznati, i oni zaista stalno interveniraju, kažnjavalo ih se i očito nema još efekta, život u Župi odavno je postao nemoguć", priča Nardelli. Autobus s redovite linije 16A koji je noćas ukraden i oštećen uredno se nakon zadnje vožnje parkira na ugibalištu, a ne čuva ga, potvrđuje Nardelli, nitko.

Na pitanje jesu li tražili radarske kontrole na najkritičnijim točkama, videonadzor i pojačane patrole odgovara kako će radari biti na nekoliko lokacija. "Pojačanje nadzora tražimo uvijek, i radare i videonadzor i patrole, usput mi kao općina i komunalno redarstvo radimo sve da na dnevnoj bazi osiguramo protočnost prometa i što manje situacija s prometom, gužvama i parkingom. Stavljamo semfaore da osiguramo pješacima prelazak cesta na brojnim mjestima, kružni tokovi i gumeni stupići su neke od posljednjih ideja koje provodimo u djelo, ali sve je to vatrogasno dok se ne izgradi brza cesta do Zračne luke. Zbog tog rastezanja nama je život nemoguć, od svih mjesta, mi smo najveći gubitnici zbog toga", žali se Nardelli.

Ove je sezone kroz Kupare prošlo 26 tisuća vozila, brojka je još veća kad joj se dodaju vozila s raskrižja u Srebrenome iz svih smjerova, pa je Župa postala prometno zagušena i mjesto opasnog življenja. "Znam da se ljudi stalno žale na semafore i stupiće, ali kako ćemo drugačije osigurati da bar na nekim frekventnim mjestima osiguramo pješacima siguran prijelaz ceste?! Ići će još usporivača prometa, uz radare, patrole i videonadzor. Ali dokad se može ovako živjeti - ne znam, radimo sve da olakšamo život u Župi", zaključuje Nardelli.

Tri do pasa gola mladića noćas su, podsjetimo, ukrala parkirani autobus s redovite linije 16A, divljala po putu vozeći ga, a potom se slupali, oštetili i autobus i jedno osobno vozilo i mjesto na kojem su se zaustavili, te potom pobjegli. Policija još uvijek traži počinitelje, o osumnjičenima još nema detalja, a očevid je u tijeku. Šteta na autobusu je najmanje 20 tisuća kuna, a osim parkiranog osobnog vozila, oštećeni su i stupići i semafor.
19. travanj 2024 08:55