StoryEditorOCM
ŽupaVRIJEDAN PROGRAM |

NARDELLI NA SASTANKU S PRVIM ČOVJEKOM HRVATSKIH CESTA U plan nabave uvršten niz projekata ulaganja u državne ceste na području Župe dubrovačke

Piše Dv
30. travnja 2021. - 15:31
Silvio Nardelli na radnom sastanku s predjsednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom ŠkorićemOpćina Župa Dubrovačka

Načelnik Nardelli i njegov zamjenik Maslać održali su radni sastanak sa predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Sastanku su nazočili i Ivica Tutman i Zlatko Bender iz Hrvatskih cesta.

Hrvatske ceste su na traženje Nardellija u plan nabave za ovu godinu uvrstile niz vrijednih projekata ulaganja u državne ceste na području Župe dubrovačke, u vrijednosti preko 14 milijuna kuna.

image
Općina Župa Dubrovačka

Sukladno navedenom programu planirana je izrada nogostupa na lokaciji Mlini (Trgovište) kao i dionica Popolica Trgovište. Također, planirana je izrada pješačke staze na lokaciji Zavrelje prema ulazu Hotel Astarea, a unutar čega je rekonstrukcija spoja nerazvrstane ceste i D8. Planirana je izrada nogostupa na dionici uz D8 u naselju Plat, kao i uređenje autobusnog stajališta sa pješačkim prijelazom i prometnom signalizacijom u naselju Soline. Program obuhvaća i sanaciju klizišta Soline (Kozarina).

Općina Župa pripremila je natječajnu dokumentaciju za veći dio projekata koji će vrlo skoro biti predani Hrvatskim cestama te će se raspisati natječaj sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

Josip Škorić istaknuo je iznimno dobru suradnju sa Općinom Župa dubrovačka kroz koju se zajedničkom angažmanu pristupilo rješavanju svih opasnih dionica kroz mjesto. Važnost je tim veća što ova cesta nema alternative u jedini spoj na dionici između zračne luke i Grada Dubrovnik au potezu od Grada Dubrovnika do zračne luke.

image
Općina Župa Dubrovačka

Nardelli se zahvalio na svim ulaganjima od strane Hrvatskih cesta kako bi se do konačnog rješavanja brze ceste, osigurao što sigurniji i kvalitetniji promet kroz Župu.

Ovom prigodom zajednički se obišlo gradilište na raskrižju Srebreno.

Nardelli je izrazio zadovoljstvo što su u konačnici završeni radovi na spomenutom raskrižju odnosno na spoju s Ulicom Bruna Bušića, međutim nije zadovoljan samim tehničkim rješenjem. Naime, ovaj spoj će omogućiti kolni promet samo za osobna vozila, ali isti neće biti pušten u promet dok se ne rekonstruira Ulica Bruna Bušića. Također, najavio je zajednički sastanak sa stanarima kako bi se u cijelosti usuglasio režim prometa.

20. travanj 2024 04:03