StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

NAČELNIK SILVIO NARDELLI Vlasnici automobila raznih tvrtki uzurpirali su parkiralište ispred škole, morali smo postaviti lance

Piše AK
Foto: Božo Radić/Hanza Media
20. studenog 2019. - 01:27
Načelnik župske općine Silvio Nardelli, na sjednici održanoj u utorak u Srebrenom, podnio je izvješće o svom radu u protekih šest mjeseci. Nakon dugotrajne rasprave oporbeni vijećnici nisu dali podršku izviješću te su glasovali protiv, smatrajući kako nema konkretnih podataka o realiziranim projektima.
Postavli su niz pitanja pa je tako nezavisnog vijećnika Antuna Bašića zanimalo kada će se riješiti problem divljih odlagališa građevinskog i drugog otpada na Brgatu.
- Po ovom smo pitanju već nekoliko puta reagirali, upoznali smo i Hrvatske ceste, a nama kao Općini preostaje jedino pisanje prekršajnih naloga - kazao je Nardelli, istaknuvši kako je otpadom čak zatrpan put i vodovodne cijevi prema naselju Brgat.

Bašića je zanimalo i pitanje o budućnosti prostora bivšeg Auto kampa u Kuparima. Naime, načelnik je u izvješću naveo kako je općina kontaktirala Ministarstvom državne imovine kako bi se dio tog prostora poklonio župskoj Općini, dok bi se drugi dio otkupio i prenamijenio za javne potrebe. Bašić je izrazio sumju kako bi to moglo doći u pitanje jer je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, izrazio nezadovoljstvo zato što je Babin Kuk izabran za lokaciju budućeg Kongresnog centra. Smatra kako bi se on mogao vratiti u Kupare čime bi planovi Općine mogli doći u pitanje.
-Hoće li se ta lokacija vratiti u Kupare, to ne znam. Mi smo u međuvremenu napravili sve što možemo kako bi se dio tog prostora poklonilo Općini.Taj se prostor ni u kojem slučaju ne smije prodati nikome, smatram da ga moramo čim prije preuzeti od Ministarstva državne imovine i da mi njime gospodarimo. Tada bi vremenom kroz izmjene Urbanističkog plana tamo osmislili ono što Župi uistinu treba. Osim Kongresnog centra tu postoji još dosta prostora koji bi se mogao iskoristiti za naše namjene - odgovorio je Nardelli.

Vijećnička pitanja

Vijećnika Marija Previšića zanimalo je zašto su postavljeni lanci i katanac na ulaz na cijeli parking ispred zgrade nove škole.
- Ne vidim razloga zašto je to učinjeno. Tamo je nastao kaos. Dolaza ljudi koji imaju termine u sportskoj dvorani pa budući je parking zatvoren, ostavljaju automboile na pješačkom kolniku što stvara veliki problem za sigurnost djece. Nema potrebe zatvarati parking jer ima dovoljno mjesta. Osim toga nije postavljena obavijest o zatvaranju pa mnogi ostanu na parkingu i nakon postavljanja lanca ne mogu izaći - kazao je Previšić.
Odgovarajući na pitanje načelnik Nardelli je istaknuo kako se radi o školskom parkingu i kako se on uzurpira od strane vlasnika automobila raznih tvrtki.
- Parkiraju se tamo kamioni, kombi vozila i to je postala svakodnevnica. Najmanje se parking koristi za potrebe škole. Obavijest je bila postavljena za vrijeme snimanja emsije 'Lijepom našom' kako bi HTV-ova vozila moga dovesti opremu. Znamo da postaljanje lanaca nije najbolje rješenje, ali nismo našli drugačiji način. Sigurno će dolaziti do probelma zbog korištenja sportske dvorane jer je stalno popunjena, ali smo bili prinuđeno na ovakvo rješenje. Ako nam se sada stalno kidaju lanci što bi tek bilo kada bi postavili rampu koja košta sedamdesetak tisuća kuna - kazao je Nardelli.
Vijećnike je zanimalo i kada će biti stavljena u pogon Hidroelektrana u Platu jer župska Općina gubi značajan dio prihoda u proračunu.
- Sanacija postrojenja Hidroelektrane je u tijeku. Dobili smo inforamciju da bi u siječnju mogla proraditi. Nadajmo se da će tako i biti - kazao je načelnik Nardelli.
24. travanj 2024 00:41