StoryEditorOCM
ŽupaZAJEDNIČKI PROJEKT OPĆINE I TURISTIČKE ZAJEDNICE

NA ZAHTJEV MJEŠTANA Počinje realizacija projekta kružnog toka u Mlinima

Piše DV
28. veljače 2019. - 16:09
Na zahtjev mještana Mlina koji su od Općine Župa dubrovačka i zatražili da se izgradnja kružnog toka u Mlinima kraj Plivališta uvrsti u program za 2019.godinu, započelo se s realizacijom projekta i prvim građevinskim radovima, javljaju iz općine Župa dubrovačka.

Svjesni svih prometnih problema koji tište mjesto Mlini, kao i nemogućnosti prolaska interventnih vozila u vrijeme kupalište sezone u ljetnim mjesecima, potreba za izgradnjom kružnog toka nametnula se sama od sebe iako je inicijativa od strane Općine za realizaciju ovog projekta postojala još i prije nekoliko godina.

„Radi se o zajedničkom programu Općine Župa dubrovačka i Turističke zajednice, a sredstva u iznosu od 609.000,00 kuna osigurana su od uplaćene boravišne pristojbe, točnije, 30% od iznosa koji ostaje na području Župe, a koji je Turistička zajednica, sukladno zakonu, dužna uplatiti Općini. Općina je pak, taj novac dužna ulagati u poboljšanje uvjeta za turiste u turističkim mjestima.“, rekao je Silvio Nardelli koji je zadovoljan početkom radova.

Izvođač radova je tvrtka Dubrovnik ceste d.o.o., ukupna vrijednost je 460.000,00 kuna, a radovi će biti dovršeni do početka turističke sezone. U projekt je uključeno i postavljanje rampe, a pravo ulaska u mjesto imat će stanovnici Mlina koji imaju osiguran parking u svom vlasništvu odnosno parkirališno mjesto u zakupu javne površine.

 
20. travanj 2024 02:59