StoryEditorOCM
ŽupaVLASNICI, OPREZ! |

KOME SMETAJU KUĆNI LJUBIMCI U KUPARIMA?! Meso s komadićima stakla bačeno na livadu, obaviještena policija i Društvo za zaštitu životinja

Piše Zrinka Korljan/JL
31. siječnja 2021. - 13:34

Godinama svjedočimo raznim gadarijama kad je riječ o životinjama - od ubijanja, preko ozljeđivanja do trovanja. Mali broj zlostavljača i ubojica životinja je pronađen, a i oni koje policija pronađe obično dobiju novčanu kaznu. Zato su sve hrabriji i sve nakazniji u onome što rade - govori nam to najnoviji slučaj iz Dubrovnika, u kojem je netko sinoć bacio meso napunjeno staklom, piše Jutarnji.

Otkrila je to vlasnica Erika, koja je o svemu tome obavijestila lokalno Društvo za zaštitu životinja te policiju. Njen mačak Zus je u naselju Kupari, gdje žive, pojeo komad mesa. Vidjela ga je kako jede vani, no dok je došla kod njega, već je progutao. Ostatak je donio kući, pa je vidjela o čemu se radi. Šokiralo ju je kad je otkrila komadiće stakla.

- Davala sam mu soli i vode da povrati, ali nije uspio iako je popio dosta. Onda sam mu dala dosta pure (žganci, op.a) da pojede da se to omota. Zasad je dobro samo se prepao od mene sto sam mu sipala vodu u usta. Veterinar mi je rekao da to mora izaći van ili povraćanjem ili na wc nakon sto se najede pure koja će to obložiti jer ne može ništa drugo napraviti. Dala sam mu dosta da pojede i išao je na wc. Nije bilo krvi. On je sada dobro, igrao se i sada spava - napisala je Erika, koja će otići do veterinara čim otvore vrata. No, s njima je na liniji i sluša njihova uputstva. Mačak je dobro, no svi vlasnici iz tog područja trebaju biti na oprezu, prenosi Jutarnji.

Zbog uličnih maca, dobro bi bilo da svi koji vide bilo kakvo meso, to pokupe i bace u smeće. Po mogućnosti, da to dobro zamotaju, kako neka ptica ne bi iz smeća izvadila meso i nastradala. 

25. travanj 2024 02:07