StoryEditorOCM
ŽupaUMIROVLJENICIMA I SOCIJALNIM KATEGORIJAMA

Izvršena isplata socijalnih davanja Općine Župa dubrovačka 2021.

Piše DV
16. prosinca 2021. - 11:49
Makarska, 081020 Koncert koji je odrzala zenska klapa Viole za sticenike Doma za starije i nemocne Makarska. Zbog mjera zastite od epidemije Viole su pjevale na parkingu dok su penzioneri slusali s balkona i prozora. Na fotografiji: Klapa Viole ispred makarskog Doma za starije. Snimio: Ivo Ravlic/CropixIvo Ravlic/Cropix

Iz socijalnog programa Općine Župa dubrovačka izvršena je posljednja ovogodišnja redovna tromjesečna isplata novčanih naknada osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Tromjesečna naknada od 450,00 kn isplaćena je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kn, 300,00 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800,00 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu , a onima sa pravom zajamčene minimalne naknade 600,00 kuna. Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja koja se redovno školuju isplaćeno je po 450,00 kn. Tromjesečni iznos od 600,00 kuna također je isplaćen i osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja. Korisnicima prava na osobnu invalidninu Općina svaki mjesec uplaćuje iznos od 300,00 kuna.

Sa ovom isplatom stalnih novčanih naknada, zaključuju se prava za ovu godinu. Za nadolazeću godinu svi korisnici , ako imaju iste uvjete , dokumentaciju trebaju obnoviti u veljači.

Općina Župa dubrovačka , kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard tijekom čitave godine i tako već više od 10 godina , a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od gotovo pola milijuna kuna u sklopu kojih je i financijska potpora za program pomoći umirovljenicima od Županije dubrovačko neretvanske .

01. lipanj 2023 00:01